Η VW έχει ρίξει μεγάλο βάρος πάνω στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

14.000 VW ID.3 έχουν ήδη παραδοθεί στην Ευρώπη

2.013 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/10/2020
 

Αρκετά εντυπωσιακός είναι ο αριθμός των μονάδων του ηλεκτρικού hatchback ID.3 που έχει παραδώσει μέχρι σήμερα η Volkswagen στους Ευρωπαίους πελάτες της, με την γερμανική φίρμα να αναφέρει πως ο αριθμός αυτός ξεπερνά τα 14.000 αυτοκίνητα!


Σαν ζεστό ψωμί φαίνεται πως πουλάει το ηλεκτρικό VW ID.3, το οποίο αν και επί της ουσίας άρχισε να προσεγγίζει τους Ευρωπαίους πελάτες πριν από έξι εβδομάδες έχει καταφέρει να πετύχει έναν σημαντικό αριθμό κρατήσεων αλλά και παραδόσεων.
 
Συγκεκριμένα με δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων DPA της Γερμανίας, εκπρόσωπος του VW Group ανέφερε πως: «Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου 38.000 παραγγελίες και περισσότερα από 14.000 οχήματα έχουν ήδη παραδοθεί». Σημειώνουμε πως το πρώτο VW ID.3 παραδόθηκε σε έναν πελάτη στη Δρέσδη στα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ αν κάνουμε την αφαίρεση από τους αριθμούς που επικαλέστηκε ο εκπρόσωπος της μάρκας, τότε η VW αναμένει ακόμα να παραδώσει 24.000 μονάδες.
 
Όλα αυτά τη στιγμή που η Volkswagen αναγκάστηκε να ξεκινήσει τις παραδόσεις με ορισμένες από τις δυνατότητες του λογισμικού να είναι απενεργοποιημένες καθώς δεν έχουν τελειοποιηθεί από τους μηχανικούς, οι οποίοι εντόπισαν κάποια προβλήματα. Για αυτό το ζήτημα η VW υποσχέθηκε να δώσει λύση μέσω ενημέρωσης του λογισμικού στις αρχές του 2021.
 
Κλείνοντας να θυμίσουμε πως η VW έχει ρίξει μεγάλο βάρος πάνω στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μέχρι το 2024 σχεδιάζει να επενδύσει 33 δισεκατομμύρια ευρώ για την περαιτέρω επέκταση της ηλεκτρονικής κινητικότητας, καθώς στοχεύει να γίνει ηγέτης στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Παράλληλα πέραν του ID.3, ετοιμάζει και βασίζει πολλά στο ηλεκτρικό SUV ID.4, αλλά και στο ID.Buzz.