Τα αναβαθμισμένα Audi e-tron και e-tron Sportback είναι ήδη διαθέσιμα για παραγγελία.

Αναβάθμισε τα e-tron και e-tron Sportback η Audi

2.020 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/11/2020
 

Στην περαιτέρω βελτίωση των e-tron και e-tron Sportback προχώρησε η Audi προσφέροντας στα δύο ηλεκτρικά μοντέλα νέα χαρακτηριστικά.


Το πρώτο από τα νέα χαρακτηριστικά που πρόσφερε η γερμανική φίρμα είναι η εισαγωγή ενός δεύτερου ενσωματωμένου φορτιστή, ο οποίος διπλασιάζει την ισχύ από 11 σε 22 kW. Είναι ήδη διαθέσιμο ως επιλογή για τα μοντέλα «55» και θα κυκλοφορήσει στα μέσα του 2021 και για τις εκδόσεις «50» και «S».
 
Το νέο σύστημα που προσφέρεται από την Audi είναι κατάλληλο και για τα οικιακά γκαράζ για τα οποία έχει προβλεφθεί επίσης οθόνη αφής 5 ιντσών και επιτοίχια βάση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξ αποστάσεως με την εφαρμογή myAudi. Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, μπορεί να φορτίσει τα e-tron 55 και e-tron 55 Sportback σε λιγότερο από 5 ώρες.
 
Ωστόσο το σύστημα φόρτισης μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερες λειτουργίες. Για παράδειγμα κατά τη διάρκεια που φορτίζει το αυτοκίνητο ενώ βρίσκεται στο γκαράζ του σπιτιού μπορεί να λάβει υπόψη του τις ανάγκες του νοικοκυριού και να φορτίζει το αυτοκίνητο με την υπόλοιπη ισχύ για να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του συστήματος. Μπορεί επίσης να ρυθμιστεί προκειμένου να φορτίζει σε συγκεκριμένες ώρες το αυτοκίνητο όταν το ρεύμα είναι πιο φθηνό (π.χ. νυχτερινό) ή εάν το σπίτι είναι εξοπλισμένο με σύστημα ηλιακού συλλέκτη, καταναλώνοντας την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται. Φυσικά μπορεί να κλειδώσει μέσω ΡΙΝ κωδικού για προστασία από μη εξουσιοδοτημένη χρήση.   
 
Βελτιωμένο είναι και το τιμόνι, το οποίο πλέον ο οδηγός πρέπει να το αγγίζει τουλάχιστον μία φορά το λεπτό για να γίνεται αντιληπτό από το σύστημα ασφαλείας adaptive cruise assist πως έχει τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου. Το σύστημα χρησιμοποιεί δεδομένα που συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο για να διατηρεί το αυτοκίνητο στο κέντρο της λωρίδας του και να βοηθά τον οδηγό να επιταχύνει, να φρενάρει, να διατηρεί την ταχύτητα και να διατηρεί την απόσταση από το όχημα μπροστά.
 
Τέλος, η γκάμα των αλλαγών περιλαμβάνει επίσης και νέες ζάντες 22 ιντσών συνοδευόμενες από ελαστικά 265/40. Τα αναβαθμισμένα Audi e-tron και e-tron Sportback είναι ήδη διαθέσιμα για παραγγελία, με τις παραδόσεις των πελατών να αρχίζουν προς το τέλος του έτους.