Η μεγαλύτερη αλλαγή της Jaguar για την XE είναι η προσθήκη ενός νέου ήπια υβριδικού τούρμπο 4κύλινδρου ντίζελ μοτέρ που συνεργάζεται με σύστημα 48 volt.

Αναβαθμισμένη και ήπια υβριδική Jaguar XE

2.195 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/10/2020
 

Στην αναβάθμιση της XE προχώρησε η Jaguar, προσθέτοντας στη διάθεση του βρετανικού σεντάν έναν νέο ήπια υβριδικό κινητήρα ντίζελ και επιπλέον τεχνολογικό εξοπλισμό.


Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές της Jaguar, καθώς μετά την ανανέωση της XF η βρετανική μάρκα προχώρησε και στην αναβάθμιση της XE προσφέροντας περισσότερο εξοπλισμό. Η μεγαλύτερη αλλαγή της Jaguar για την XE είναι η προσθήκη ενός νέου ήπια υβριδικού τούρμπο 4κύλινδρου ντίζελ μοτέρ που συνεργάζεται με σύστημα 48 volt. Η ισχύς του ανέρχεται σε 204 ίππους και 430 Nm ροπής και «παντρεύεται» ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.
 
Από κει και πέρα, όπως η XF, έτσι και η XE έχει στη διάθεσή της τον ίδιο 2λιτρο 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης σε συνδυασμό με το αυτόματο 8τάχυτο κιβώτιο. Η λιγότερο ισχυρή έκδοση προσφέρει 250 ίππους και 365 Nm ροπής με κίνηση είτε στους πίσω είτε στους τέσσερις τροχούς, ενώ η δεύτερη και αποκλειστικά 4κίνητη, 300 άλογα και 400 Nm ροπής.
 
Στο εσωτερικό της ΧΕ θα μπορέσει να βρει κανείς έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών, μία οθόνη αφής 10 ιντσών που φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, αλλά και μία τρίτη οθόνη 5,5 ιντσών για βασικές λειτουργίες όπως τον χειρισμό του κλιματισμού. Από κει και πέρα παρούσα είναι και η δυνατότητα εγκατάστασης ασύρματων  ενημερώσεων, όπως και ο προαιρετικός εξοπλισμός που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ασύρματο φορτιστή για smartphone.   
 
Το κόστος απόκτησης της αναβαθμισμένης Jaguar ΧΕ στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκινά από 29.635 λίρες (περίπου 32.605 ευρώ).