Η Maserati Levante Trofeo.

H ήπια υβριδική Ghibli.

Αποκαλύπτει ήπια υβριδική Levante η Maserati

1.882 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/4/2021
 

Mετά την ήπια υβριδική Ghibli, η Levante θα είναι το επόμενο μοντέλο της φίρμας που θα εξηλεκτριστεί. Μάθετε πότε θα κάνει ντεμπούτο.

To περσινό καλοκαίρι, η Maserati προχώρησε στην παρουσίαση της ήπια υβριδικής Ghibli κάνοντας το πρώτο βήμα προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ιταλική φίρμα με έμβλημα την τρίαινα σκοπεύει να προσφέρει το ίδιο υβριδικό σύνολο και στην Levante, με το ντεμπούτο της να αναμένεται να γίνει στις 19 Απριλίου.

Το κινητήριο σύνολο της ήπια υβριδικής Ghibli αποτελείται από ένα τετρακύλινδρο 2λιτρο μοτέρ που συνδυάζεται με το ηλεκτρικό σύστημα των 48V με την συνολική ιπποδύναμη να φτάνει τα 330 άλογα και τα 450 Nm ροπής. Το υβριδικό σύστημα περιλαμβάνει επιπλέον και ένα e-Booster και μια μπαταρία που σύμφωνα με την Maserati, προσφέρει καλύτερη απόδοση και καλύτερες επιδόσεις. Η ήπια υβριδική Ghibli είναι ικανή να πετύχει το 0-100 σε 5,7 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 255 χλμ./ώρα ενώ είναι επίσης 80 κιλά ελαφρύτερη από την πετρελαιοκίνητη έκδοσή της.

Το παραπάνω σύνολο αναμένεται να μεταφερθεί αυτούσιο στην Levante, ωστόσο οι επιδόσεις που θα μπορεί να πετύχει το ιταλικό SUV θα είναι πιθανότατα διαφορετικές λόγω του αμαξώματος που έχουν τα δύο μοντέλα, το ένα είναι σπορ σεντάν ενώ το άλλο είναι SUV.

Πρέπει να σημειώσουμε πως η Maserati έδωσε στην υβριδική Ghibli  μπλε χρώμα στις δαγκάνες, στα καθίσματα και στους τρεις μικρούς αεραγωγούς στο πλάι, ελαφρώς ανασχεδιασμένη γρίλια και νέα boomerang LED φώτα εμπνευσμένα από τo Αlfieri concept. Μικρές αλλαγές στην εμφάνισή της και αντίστοιχες μπλε λεπτομέρειες αναμένεται να λάβει και η ήπια υβριδική Levante.