Το πρωτότυπο Pick-Up της BMW που είχε παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι του 2019 στην έκθεση μοτοσικλέτας «BMW Motorrad Days» και βασίζονταν στο μοντέλο X7.

BMW, Pick-Up και ηλεκτροκίνητο;

Αν και η BMW το έχει αποκλείσει επανειλημμένα, το ενδεχόμενο εξέλιξης ενός Pick-Up με το λογότυπο της και μάλιστα ηλεκτροκίνητου, επανέρχεται στο προσκήνιο με βάση σχετικά δημοσιεύματα.

 
Αναφερόμενος στο ζήτημα της ηλεκτροκίνησης και της εξέλιξης μελλοντικών οχημάτων σε αυτόν τον τομέα, ο επικεφαλής του τμήματος BMW Motorsport, κ. Daniel Schmidt, σε πρόσφατες δηλώσεις του δεν αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο εξέλιξης ενός μελλοντικού Pick-Up από την Βαυρική αυτοκινητοβιομηχανία.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Schmidt ανέφερε πως στην παρούσα φάση, η εταιρεία δεν σχεδιάσει να εξελίξει κάποιο Pick-Up μοντέλο ωστόσο, από την άλλη πλευρά, ένα τέτοιου τύπου όχημα θα μπορούσε να υποστηρίξει μεγαλύτερες συστοιχίες μπαταριών σε σχέση με άλλα μοντέλα διαφορετικών κατηγοριών. Παράλληλα, το αυξημένο ύψος του αμαξώματος από το έδαφος, διασφαλίζει επιπλέον οφέλη που κρίνονται ως σημαντικά για τον κλάδο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
Για παράδειγμα, έχει επαρκές μήκος αμαξώματος και μεταξονίου και προσφέρει άπλετο χώρο κάτω από το αμάξωμα (επί του πλαισίου) για την τοποθέτηση συστοιχιών μπαταριών με χωρητικότητα άνω των 100 kWh. Από τη στιγμή δε που τα εν λόγω οχήματος δεν έχουν τόσο σημαντικό πρόβλημα ως προς την επίτευξη ενός σεβαστού ωφέλιμου φορτίου, η τοποθέτηση μεγαλύτερων (και βαρύτερων) μπαταριών, θα είχε ως άμεση συνέπεια την αύξηση της μέγιστης αυτονομίας του δραστικά.