Τη συνεργασία της με την VDL Groep ανακοίνωσε η DAF, με στόχο των δύο εταιρειών να είναι η κατασκευή ενός αμιγώς ηλεκτρικού φορτηγού.

DAF και VDL φέρνουν νέο ηλεκτρικό φορτηγό

Τη συνεργασία της με την VDL Groep ανακοίνωσε η DAF, με στόχο των δύο εταιρειών να είναι η κατασκευή ενός αμιγώς ηλεκτρικού φορτηγού το οποίο θα ανήκει στην Σειρά CF.

 
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι εταιρείες, το νέο επαγγελματικό όχημα που θα κατασκευαστεί θα διαθέτει την υπερσύγχρονη τεχνολογία της VDL, E-Power, που θα προσφέρει μηδενικές εκπομπές ρύπων αλλά και πολύ χαμηλό θόρυβο, με τη DAF να αναλαμβάνει την κατασκευή τους και τη VDL Groep το σύστημα ηλεκτροκίνησης.
 
Το νέο «πράσινο» φορτηγό θα βασίζεται στο CF της DAF, και θα κινείται μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα 210 kW, ο οποίος συνεργάζεται με μία μπαταρία ιόντων λιθίου με συνολική ισχύ 170 kWh. Αυτός ο συνδυασμός αναμένεται να προσφέρει αυτονομία για περίπου 100 χιλιόμετρα, η οποία σύμφωνα με τη φίρμα το καθιστά κατάλληλο για διανομές μεγάλου όγκου, μέχρι και 40 τόνων.
 
Μάλιστα ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ο χρόνος φόρτισης της μπαταρίας, η οποία στη ρύθμιση ταχείας φόρτισης χρειάζεται μόλις 30 λεπτά, ενώ η πλήρης φόρτιση για να ολοκληρωθεί απαιτεί 1 ώρα επιπλέον.
 
Ολοκληρώνοντας να αναφέρουμε άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά του φορτηγού το βάρος του οποίου ανέρχεται στα 9.700 κιλά, ενώ η ροπή που παράγεται από τον ηλεκτροκινητήρα των 210 kW αντιστοιχεί σε 2.000 Nm.