Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα αλά Mustang συμβάλουν στην άγρια όψη του e-Legend.

Δεν μπαίνει σε παραγωγή το Peugeot e-Legend

1.933 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/3/2020
 

Παρά τις θετικές αντιδράσεις που είχε προκαλέσει στο κοινό κατά την παρουσίασή του, το e-Legend δεν θα μπει στις γραμμές παραγωγής της φίρμας. Διαβάστε γιατί.


Αποκαλύπτικός ήταν ο Jean-Philippe Imparato, CEO της Peugeot, σε πρόσφατες δηλώσεις το καθώς έκανε γνωστό πως το e-Legend concept δεν πρόκειται να μπει στην γραμμή παραγωγής.

Παρά τον ενθουσιασμό που προκάλεσε κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2018 και παρά το γεγονός ότι είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 50.000 υπογραφές, το e-Legend θα παραμείνει ένα απλό concept για την φίρμα

Στην ερώτηση αν η Peugeot πρόκειται να το λανσάρει, Jean-Philippe Imparato απάντησε: «Σαφώς όχι. Κατά τη στιγμή της ενεργειακής μετάβασης στην οποία βρίσκεται η αυτοκινητοβιομηχανία, το λανσάρισμα ενός ηλεκτρικού οχήματος που θα κοστίζει πάνω από 1 εκατομύριο ευρώ δεν είναι λογικό», εξήγησε.

Ήδη, από τον Φεβρουάριο του 2019, το αφεντικό της μάρκας με σήμα το λιοντάρι ήταν απαισιόδοξο για μια πιθανή άφιξη του e-Legend. « Η παραγωγή ενός τέτοιου μοντέλου θα κοστίσει 250 εκατομμύρια ευρώ και δεν μπορώ να δεσμεύσω 250 εκατομμύρια ευρώ σε αυτό το μοντέλο αυτή την στιγμή», εξήγησε τότε. Ο Gilles Vidal, διευθυντής σχεδίασης της Peugeot, διαβεβαίωνε εκείνη την περίοδο « Είναι τεχνικά εφικτό, τα οικονομικα στοιχεία είναι σίγουρα βιώσιμα αλλά δεν έχουμε αποδείξεις πως μας είναι απαραίτητο αυτή την στιγμή».

Το μοντέλο αντλεί την έμπνευσή του από το παλιότερο 504 Coupe, το οποίο σχεδιάστηκε το μακρινό 1960 από τη συνεργασία της γαλλικής μάρκας με την Pininfarina και, όπως εύκολα γίνεται κατανοητό από την ονομασία του, πρόκειται για ένα ηλεκτρικό concept, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί και ένα προηγμένο αυτόνομο σύστημα οδήγησης.