Η υπηρεσία έρχεται με την επωνυμία KiaCharge και προσφέρει μια απλοποιημένη λύση πληρωμής μέσω μίας κάρτας και μιας εφαρμογής για smartphone.

Δημόσια υπηρεσία φόρτισης της Kia στην Ευρώπη

3.317 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/10/2020
 

Δημόσιους σταθμούς φόρτισης για τα ηλεκτρικά και Plug-In υβριδικά της οχήματα αναμένεται να προσφέρει στους ευρωπαίους πελάτες της η Kia, με στόχο φυσικά να βελτιώσει τις παροχές της αλλά και να κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση σε φορτιστή για τους ιδιοκτήτες ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Η υπηρεσία έρχεται με την επωνυμία KiaCharge και προσφέρει μια απλοποιημένη λύση πληρωμής μέσω μίας κάρτας και μιας εφαρμογής για smartphone. Μάλιστα λέγεται ότι διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης σε όλη την Ευρώπη, με περίπου 160.000 σημεία φόρτισης σε όλη την «Γηραιά Ήπειρο», συμπεριλαμβανομένων των AC και DC φορτιστών.
 
Χρησιμοποιώντας το eRoaming, οι ιδιοκτήτες των ηλεκτροκίνητων Kia μπορούν να φορτίσουν τα οχήματά τους στην Ευρώπη χωρίς την ανάγκη πρόσθετων συμβάσεων με άλλους παρόχους. Οι πληρωμές γίνονται μέσω ενός μηνιαίου τιμολογίου.
 
Οι πελάτες του KiaCharge μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο χρησιμοποιώντας μία κάρτα αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων (RFID) ή την εφαρμογή στο smartphone. Λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τις τιμές σε πραγματικό χρόνο, αλλά και μια σειρά διαφορετικών τιμολογίων με βάση τις ανάγκες τους. Το τελευταίο θα βοηθήσει αυτούς που κάνουν λίγα χιλιόμετρα να πληρώσουν για μεμονωμένες φορτίσεις χωρίς να χρειάζεται να λάβουν μηνιαία συνδρομή η οποία ίσως δεν τους συμφέρει.
 
«Η διαθεσιμότητα και η καταλληλότητα των δημόσιων σημείων φόρτισης παραμένει αντιληπτό εμπόδιο για πολλούς επίδοξους αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Με την εισαγωγή μιας ολοκληρωμένης και εύχρηστης δημόσιας υπηρεσίας φόρτισης για τους πελάτες μας, προσβάσιμη από έναν μόνο λογαριασμό, η Kia καθιστά την ιδιοκτησία ηλεκτρικού μια βιώσιμη επιλογή για πολλούς περισσότερους αγοραστές αυτοκινήτων», δήλωσε ο COO της Kia Motors Europe, Emilio Herrera.
 
Η υπηρεσία θα κάνει το ντεμπούτο της σε επτά ευρωπαϊκές χώρες αρχικά, ξεκινώντας από την Ιταλία, την Πολωνία και την Ισπανία, ακολουθούμενη από την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία.