Το νέο Audi Α3 Sportback επιτέλους απέκτησε κάποιον χαρακτήρα αποτάσσοντας τη σχεδιαστική βαρεμάρα των προηγούμενων γενεών.

Παρότι ενίοτε ο θόρυβος κύλισης είναι περισσότερο αισθητός από ότι θα περίμενες, το νέο Audi A3 Sportback κυλάει αρχοντικά και προσφέρει εξαιρετική άνεση

Στο δρόμο: Ανετο και με αρχοντικό πάτημα

65.967 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/8/2020
 

Συνδυάζοντας τον δυναμικό κινητήρα με πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, το νέο Α3 Sportback σε εμπνέει να οδηγήσεις γρήγορα ειδικά έχοντας επιλεγμένη τη Dynamic λειτουργία του Drive Select. Κρατάει δυναμικά στις στροφές και εμφανίζει θεαματική σταθερότητα, χωρίς όμως να μπορεί να χαρακτηριστεί σπορ. Ωστόσο δεν μπορείς να μην αποδόσεις τα εύσημα στην ακρίβεια της συμπεριφοράς, αλλά και στον ξεχωριστά προοδευτικό τρόπο που «στρογγυλεύονται» οι αντιδράσεις του αμαξώματος, αλλά και οι ανωμαλίες του οδοστρώματος χάρη και στις 17άρες ζάντες, που δείχνουν να του πηγαίνουν. Παρότι ενίοτε ο θόρυβος κύλισης είναι περισσότερο αισθητός από ότι θα περίμενες, το νέο Audi A3 κυλάει αρχοντικά και προσφέρει εξαιρετική άνεση.

Είναι εύχρηστο και το στάνταρ S-tronic κιβώτιο με τα στάνταρ paddles για «σειριακές» εναλλαγές σχέσεων απογειώνει την ευκολία ειδικά μέσα στην πόλη, όπου πάντως ο μεγάλος κύκλος στροφής δεν ευνοεί την ευελιξία. Προαιρετικά προσφέρονται και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, που σφίγγουν με την επιλογή Dynamic, ωστόσο το μοντέλο της δοκιμής δεν τα διέθετε.

Το τιμόνι, χωρίς να έχει την αίσθηση της BMW Σειρά 1, στέκεται πάντα στο ύψος των περιστάσεων, ενώ τα αποτελεσματικά φρένα και η πληρέστατη ηλεκτρονική ομπρέλα προστασίας συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο τον απόλυτα ασφαλή οδηγικό χαρακτήρα του νέου Audi A3 Sportback.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 10 σχόλια