Σίγουρα η αδράνεια και μαζί της η τάση για υποστροφή είναι πιο έντονες σε σχέση με τις συμβατικές και ελαφρύτερες εκδόσεις, αλλά τελικά το Kuga PHEV στρίβει γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια.

Αξιοζήλευτο στοιχείο του Ford Kuga PHEV είναι η υψηλή ποιότητα κύλισης και το χαμηλό επίπεδο θορύβου στην καμπίνα

Στο δρόμο: Βαρύτερο μεν, εξ ίσου αποτελεσματικό δε

96.947 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/3/2021
 

Μεγάλη μπαταρία σημαίνει και αυξημένο βάρος, κανόνας που συναντάμε και στο Kuga PHEV, το οποίο πλησιάζει τα 1.770 κιλά. Το καλό είναι πως το αυξημένο βάρος όχι μόνο δεν έχει αντίκτυπο στη συμπεριφορά του Kuga PHEV σε σύγκριση με τις συμβατικές εκδόσεις που δοκιμάσαμε, αλλά το χαμηλό κέντρο βάρους, το πιο σφιχτό τιμόνι, η ST-Line ρύθμιση της ανάρτησης και οι στάνταρ τροχοί των 18 ιντσών σε προδιαθέτουν να εκμεταλλευτείς τις ζωντανές του επιδόσεις.

Με την βοήθεια και του ηλεκτρονικού του οπλοστασίου, θα στρίψει ουδέτερα με μικρή κλίση χάρη στο «επικοινωνιακό» τιμόνι του (ειδικά στη λειτουργία Sport) και την πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων που το ευνοεί, τόσο στον τρόπο που μεταφέρει τον όγκο του και όσο και στο πως απορροφούνται οι πιέσεις. Σίγουρα η αδράνεια και μαζί της η τάση για υποστροφή είναι πιο έντονες σε σχέση με τις συμβατικές και ελαφρύτερες εκδόσεις, αλλά τελικά το Kuga PHEV στρίβει γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια, χάρη και στα εξαιρετικά σε απόδοση, αλλά και αίσθηση, φρένα.

Ένα ακόμη αξιοζήλευτο στοιχείο είναι η υψηλή ποιότητα κύλισης και το χαμηλό επίπεδο θορύβου στην καμπίνα. Μάλιστα με αποκλειστική ηλεκτρική κίνηση, ο θόρυβος στα 130 χλμ./ώρα είναι μικρότερος και από της Mercedes S-Class, ενώ το βουητό στην επιτάχυνση δεν ενοχλεί. Σχετικά με την εκτός δρόμου κίνηση τώρα, η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί στα 160 χλστ.. Ωστόσο ακόμα και σε δοκιμασίες που υποβάλλαμε το Kuga PHEV και που δεν ταιριάζουν τόσο με το χαρακτήρα του, όχι μόνο δε «βρήκε», αλλά χάρη στο ειδικό πρόγραμμα δεν κόλλησε και δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να τα βάλει πέρα με την άμμο, το σαθρό χώμα και τα νεροφαγώματα. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 3 σχόλια