Δοκιμή: Νέα Μercedes EQC 400

46.781 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/7/2020
 

Η Mercedes EQC είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes-Benz και «ανοίγει» το χορό της σειράς EQ μοντέλων που θα ακολουθήσουν. Ως πρώτο δείγμα γραφής, είναι εντυπωσιακό.


H Mercedes-Benz μπαίνει στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μια πρόταση που αντανακλά στο μέγιστο το DNA της. Η EQC είναι μια πραγματική Mercedes σε διαστάσεις, τεχνολογία και ποιότητα ενώ ως αμιγώς ηλεκτρική προσθέτει και έξτρα κύρος στο σύνολο. Η Mercedes μέσω της σειράς ηλεκτρικών οχημάτων της οικογένειας EQ δεν κατασκεύασε απλά ένα ηλεκτρικό μοντέλο για να δείξει τι μπορεί να κάνει, αλλά έβαλε αυτό που μπορεί να κάνει σε μια πρόταση που τοποθετείται άμεσα μέσα στην αγορά και μάλιστα στην δημοφιλή κατηγορία των SUV. Η EQC πατάει πάνω στην συμβατική αδελφή της την GLC όμως διαφοροποιείται από αυτή σε αρκετούς τομείς, αποτελώντας μια εντελώς αυτόνομη πρόταση στην γκάμα της εταιρείας. 

Eμφάνιση: Ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα
H ΕQC δείχνει άμεσα πως πρόκειται για μοντέλο της Mercedes υιοθετώντας τις όμορφες καμπύλες και τις αναλογίες της GLC σε ένα πιο μακρύ όμως αμάξωμα κατά 92 χλστ. και με έμφαση στις λεπτομέρειες που της χαρίζουν επιβλητικότητα και ξεχωριστή εμφάνιση. Στο μπροστινό μέρος ξεχωρίζει η μαύρη γυαλιστερή μάσκα που πλαισιώνεται από μια γραμμή LED που «ενώνει» ως φυσική συνέχεια τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα. Το ίδιο «τρικ» εμφανίζεται και στα πίσω φωτιστικά σώματα, δίδοντας στο σύνολο πολύ εκλεπτυσμένη και ιδιαίτερη εικόνα. Η EQC όμως είναι και αρκετά δυναμική αισθητικά με τονισμένους ώμους στα πλαϊνά της και όμορφες ρέουσες καμπύλες, οι οποίες καταλήγουν στο πίσω μέρος.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 2 σχόλια