Η καμπίνα του S60 θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις από ένα premium μοντέλο. Εξαιρετικό το επίπεδο της ποιότητας υλικών και κατασκευής, με τον απαραίτητο high-tech προσανατολισμό.

Ο χώρος της καμπίνας είναι εξαιρετικός ακόμα και για τέσσερις μεγαλόσωμους επιβάτες, ωστόσο το ογκώδες τούνελ, θα δυσκολέψει έναν τρίτο επιβάτη.

Δοκιμή: Volvo S60 Plug-in hybrid με 405 PS

27.128 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/1/2021
 

Executive οικολόγος… Η μοναδική επιλογή του Volvo S60 έρχεται με 405 ίππους και plug-in υβριδική τεχνολογία, προσφέροντας καθαρότερες μετακινήσεις υψηλού κύρους.


Ξεκινώντας από τα βασικά, το Volvo S60 απευθύνεται σε ένα κλειστό club υποψήφιων αγοραστών με γεμάτο πορτοφόλι, που επιθυμούν το αυτοκίνητό τους να εκπέμπει πρεστίζ και μια ανώτερη αίσθηση πολυτέλειας. Παράλληλα μέσω του μοναδικού συνόλου που διατίθεται, του T8 Plug-In υβριδικού, προσπαθεί να αναδείξει μια εναλλακτική οικολογική πλευρά και συγχρόνως ισχυρή λόγω των 405 ίππων απόδοσης. Θα λέγαμε πως ταιριάζει στο προφίλ μεγαλοστελεχών, όχι όμως των CEO, αυτοί θα κοιτούσαν προς την κατηγορία του S90. Άλλωστε και οι 62.750 ευρώ που απαιτούνται για την αγορά του –και για τις δύο εξοπλιστικές εκδόσεις Inscription και R-Design- είναι σεβαστό ποσό όσο και αν είναι το μηνιάτικό σου. Ακόμα και στην επιλογή της εταιρικής αγοράς τα 47.050 ευρώ της λιανικής τιμής προ φόρων δεν το κατατάσσουν στα μοντέλα που εξαιρούνται του φόρου. Βέβαια έχει ένα προβάδισμα λίγων χιλιάδων ευρώ και μερικών ίππων από τον αντίστοιχο ανταγωνισμό του, ωστόσο μάλλον σε αυτά τα ποσά, το κύρος έχει μεγαλύτερη αξία και σε αυτό υπολείπεται έναντι μιας E-Class. 

Σύγχρονο επιβλητικό σεντάν
Το S60 βαδίζει στα κλασσικά στεγανά της κατηγορίας των μεσαίων/μεγάλων σεντάν, ένα σχήμα που ακόμα έχει ζήτηση σε αυτά τα μεγέθη. Με διαστάσεις 4.761x1.850x1.431 χλστ. (μήκος-πλάτος-ύψος) δείχνει αναμφίβολα πληθωρικό, με τη σχεδίαση να αποτελεί ένα τυπικό δείγμα της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Volvo. Στο μπροστινό μέρος κυριαρχεί η μεγάλη μάσκα και τα LED φώτα, ενώ στο πλάι συναντά κανείς «καθαρές» γραμμές. Ανάλογα της έκδοσης αλλάζει και το εξωτερικό φινίρισμα, με την Incription να προβάλλει περισσότερο την πολυτέλεια μέσω των χρωμιωμένων πλαισίων σε μάσκα και παράθυρα και την R-Design, όπως το μοντέλο της δοκιμής, ένα πιο σπορτίφ χαρακτήρα με το μαύρο χρώμα και τις απολήξεις να δίνουν το ρυθμό.

Ποιοτικές και άνετες μετακινήσεις
Η καμπίνα του S60 θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες σου και στις απαιτήσεις που έχεις από ένα premium μοντέλο. Η ποιότητα των δερμάτων είναι εξαιρετική, όπως και η απτή αίσθηση που αποκομίζεις από τα υπόλοιπα υλικά και διαθέτει και τον απαραίτητο high-tech προσανατολισμό, που τονίζεται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, και την κάθετη οθόνη αφής Sensus.

Ο χώρος από την πλευρά του, είναι πολύ άνετος για τέσσερις μεγαλόσωμους επιβάτες με μόνο ψεγάδι το ογκώδες τούνελ πατώματος, το οποίο θα ενοχλήσει έναν πέμπτο. Ωστόσο θα θέλαμε το πορτ-μπαγκάζ των 390 λτ. μεγαλύτερο.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια