Η Peugeot αναμένεται να προσφέρει ηλεκτρικές εκδόσεις σε όλα τα ελαφρά επαγγελματικά της μέσα στην προσεχή 3ετία.

Εξηλεκτρίζεται η γκάμα του PSA

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Όμιλος PSA, όλα τα ελαφρά επαγγελματικά των Citroen & Peugeot θα αποκτήσουν ηλεκτροκίνητη έκδοση μέσα στην επόμενη 2ετία!

 
Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Διεθνούς Εκθέσεως Επαγγελματικών Οχημάτων του Μπέρμιγχαμ (NEC), τόσο η Peugeot όσο και η Citroen, παρουσίασαν τις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις των Boxer και Jumper αντίστοιχα.
Η παρουσίαση των αμιγώς ηλεκτρικών Boxer & Jumper έγινε στο πλαίσιο πλήρους εξηλεκτρισμού όλης της γκάμας οχημάτων των εταιρειών του, που ο Όμιλος PSA έχει ανακοινώσει πως θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2023.
Σε ότι αφορά στο Peugeot Boxer Electric, η γαλλική εταιρεία παρουσίασε ένα όχημα με αμάξωμα Van L1H1 ενώ, έκανε γνωστό πως οι εν λόγω εκδόσεις του Boxer θα παράγονται στο εργοστάσιο Sevel (Van di Sangro, Ιταλία) με τη συνδρομή της εταιρείας BD Auto.
Τόσο το Peugeot Boxer Electric όσο και ο αντίστοιχος εκπρόσωπος της Citroen, το Jumper Electric, θα είναι διαθέσιμα σε δύο εκδόσεις ως προς την χωρητικότητα των μπαταριών τους, που θα προσφέρουν μέγιστη αυτονομία 225 χλμ. (για τις εκδόσεις L1 και L2) έως  270 χλμ. (για τις εκδόσεις L3 και L4) αντίστοιχα.
Παράλληλα, οι υπεύθυνοι του Ομίλου PSA έκαναν γνωστό πως και στην κατηγορία των Μεσαίων Vans, τα οχήματα Peugeot Expert, Citroen Jumpy και Opel Vivaro, καθώς και οι επιβατικές τους εκδόσεις, θα λανσαριστούν σε πλήρως ηλεκτροκίνητες εκδοχές έως το 2020.
Αντίστοιχα, μέσα στο 2021 τοποθετείται χρονικά το λανσάρισμα των ηλεκτροκίνητων εκδόσεων των Vanettes του Ομίλου PSA (Peugeot Partner, Citroen Berlingo και Opel Combo).