Εξηλεκτρίζεται το νέο Peugeot 308

6.356 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/12/2019
 

Η νέα γενιά του μικρομεσαίου της Peugeot θα αποκτήσει επαναφορτιζόμενη ηλεκτρική έκδοση ενώ υπάρχουν σενάρια και για αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο.

Η επιθετική προϊοντική πολιτικής της Peugeot αναμένεται να συνεχίσει με το λανσάρισμα της νέας γενιάς του 308, το οποίο ακολουθώντας τα χνάρια των μικρότερων «αδελφών» 208 και 2008 θα πάρει τη βοήθεια του... ηλεκτρισμού. Καταρχάς να θυμίσουμε ότι το 308 δέχθηκε ένα λίφτινγκ τον Μάιο του 2017 ενώ πίσω στο 2014 είχε κερδίσει το βραβείο του Car of the Year στην Ευρώπη.

Πίσω στο παρόν, επιβεβαιώθηκε από επίσημα στόματα η ύπαρξη επαναφορτιζόμενης υβριδικής έκδοσης στην επόμενη γενιά του 308. Πιο συγκεκριμένα αυτό προέκυψε από τις δηλώσεις του CEO της γαλλικής μάρκας, Jean-Phillip Imparato, ο οποίος παράλληλα αποκάλυψε ότι στο γαλλικό στρατόπεδο εξετάζουν και την προσθήκη μιας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης. «Θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα ΕΜΡ2 και θα έχει plug-in υβριδική έκδοση αρχικά αλλά αργότερα ίσως να βγει σε αμιγώς ηλεκτρικό» είπε ο ισχυρός άνδρας του PSA Groupe.

Κλείνοντας, αυτό σημαίνει πως και τα ομόσταβλα μικρομεσαία των εταιρειών του γαλλικού ομίλου θα έχουν την ίδια μοίρα, δηλαδή τόσο το Citroen C4 μετά την επιστροφή του όσο και το Opel Astra θα έχουν στη φαρέτρα τους plug-in υβριδικές εκδόσεις.