Το νέο Toyota Proace City που θα λανσαριστεί στην ΕΕ από τις αρχές του 2020, θα αποκτήσει και μια ηλεκτρική –BEV- έκδοση από το 2021.

Παράλληλα, η ιαπωνική εταιρεία δημιουργεί μια νέα μάρκα, την Toyota Professional, για τον κλάδο των επαγγελματικών της οχημάτων στην ΕΕ.

Εξηλεκτρίζονται τα επαγγελματικά της Toyota

Η Toyota ανακοίνωσε τα αναπτυξιακά πλάνα της για τον κλάδο των ελαφρών επαγγελματικών που περιλαμβάνουν εμπλουτισμό της γκάμας, νέες ηλεκτροκίνητες εκδόσεις αλλά και νέα ονομασία!

 
Με σχετική ανακοίνωση της, η Toyota Motor Europe ανακοίνωσε πως σκοπεύει να επιταχύνει τα πλάνα ανάπτυξης του κλάδου των ελαφρών επαγγελματικών της οχημάτων.
Πιο συγκεκριμένα, η έναρξη των πωλήσεων του νέου Vanette της εταιρείας, το Proace City, θα ενισχύσει τις συνολικές πωλήσεις της εταιρείας που πλέον θα διαθέτει εκπροσώπους στην κατηγορία των Mini-Vanettes (YarisVan), των Μεσαίων Vans (Proace) και των Pick-Up (Hilux).
Μάλιστα, το νέο Proace City, που αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στις διάφορες αγορές της ΕΕ από τις αρχές του 2020, θα διακρίνεται για τις εξαιρετικές μεταφορικές του δυνατότητες, δεδομένου ότι συγκαταλέγεται μεταξύ των –ελάχιστων- προτάσεων της κατηγορίας που είναι σε θέση να μεταφέρει στο εσωτερικό του έως και δύο ευρωπαλέτες.
Παράλληλα όμως, η Toyota αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τις προτάσεις για τους επαγγελματίες πελάτες της καθώς η γκάμα της θα εμπλουτιστεί με ηλεκτροκίνητες εκδόσεις «BEV» (Battery Electric Vehicle) τόσο για το Proace (από το 2020) όσο και για το Proace City (από το 2021), σε συνεργασία με τον Όμιλο PSA.
Τέλος, στο πλάνο της νέας στρατηγικής για την ενίσχυση του κλάδο των ελαφρών επαγγελματικών της οχημάτων, η Toyota δημιουργεί μια νέα γκάμα, με την ονομασία «Toyota Professional».
Σε σχετικές του δηλώσεις, ο αντιπρόεδρος της Toyota Motor Europe, κ. Matt Harrison, τόνισε πως: «… Ο εμπλουτισμός και ο εξηλεκτρισμός της γκάμας των ελαφρών επαγγελματικών μας οχημάτων θα συνοδευθεί από το νέο εταιρικό σχήμα με την ονομασία Toyota Professional. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας σκοπεύουμε να προσφέρουμε στους υποψήφιους ιδιοκτήτες κάποιου επαγγελματικού μας οχήματος ένα εξειδικευμένο δίκτυο που θα διασφαλίζει την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών προς αυτούς».