Το πλαίσιο του αυτοκινήτου είναι από ίνες άνθρακα και ζυγίζει περίπου 82 κιλά.

Elation Freedom: «Ελευθερία» 1.900+ ίππων

2.548 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/11/2020
 

Την απόλυτη ελευθερία υπόσχεται η Elation, μία νέα εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, μέσω του πρώτου της ηλεκτρικού hypercar το οποίο ονόμασε Freedom και διαθέτει περισσότερα από 1.900 άλογα.


Η Elation είναι μία από τις νέες startup εταιρείες που έχουν ξεκινήσει την πορεία τους στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και έχοντας ως έδρα την Αμερική στοχεύουν να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρικό πολυτελές hypercar στην Αμερική, το οποίο στη συνέχεια θα πουλήσουν παγκοσμίως.
 
Η εταιρεία δεν προχώρησε σε πολλές λεπτομέρειες για το εξωτερικό μέρος, από τις εικόνες όμως μπορούμε να δούμε πως το Freedom έχει ένα σπλίτερ από ίνες άνθρακα στο μπροστά μέρος, μεγάλες εισόδους αέρα και ένα τεράστιο διαχύτη στο πίσω μέρος. Η καμπίνα είναι εμπνευσμένη σχεδιαστικά από τα πιλοτήρια των μαχητικών τζετ και διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων. Η εταιρεία είπε επίσης ότι οι πελάτες μπορούν να εξατομικεύσουν την καμπίνα με premium δέρμα, πολύτιμα μέταλλα και πολύτιμους λίθους.
 
Το πλαίσιο του αυτοκινήτου είναι από ίνες άνθρακα και ζυγίζει περίπου 82 κιλά και ενσωματώνει μια μπαταρία ιόντων λιθίου σε σχήμα Τ. Η χωρητικότητά της θα είναι 100 και 120 kWh επιτρέποντας μίνιμουμ αυτονομία 483 χιλιομέτρων, ενώ το μεγάλο πακέτο θα φτάνει ακόμα και τα 644 χιλιόμετρα. Το βασικό μοντέλο έχει τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες που παράγουν συνδυασμένη ισχύ 1.434 ίππους, ενώ θα υπάρξει και έκδοση με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ που θα φτάνει τα 1.929 άλογα. Η εταιρεία λέει πως το τελευταίο θα κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 1,8 δευτερόλεπτα και θα έχει τελική ταχύτητα 418 χλμ./ώρα.
 
Παράλληλα για τους λάτρεις των κινητήρων καύσης, η εταιρεία λέει πως προτίθεται να κατασκευάσει το Freedom Iconic με τετρακίνηση και έναν κινητήρα V10 5,2 λίτρων που συνδυάζεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων S-tronic διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων. Το σύστημα κίνησης προέρχεται προφανώς από την Audi και η εταιρεία αναφέρει ότι θα προσφέρει 760+ ίππους και 664 Nm ροπής.  Το 0-100 χλμ./ώρα θα γίνεται σε 2,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα θα ορίζεται στα 386 χλμ./ώρα.
 
Η αρχική τιμή του ηλεκτρικού Freedom ορίζεται περίπου στα 1,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ του Freedom Iconic στα 1,9 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Η εταιρεία δεν είπε πότε σκοπεύει να κυκλοφορήσει το μοντέλο.