Επεκτείνεται άμεσα στην Ευρώπη η NIO

2.347 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/4/2021
 

Η κινεζική NIO, μετά από πολλά χρόνια καθυστερήσεων, φαίνεται πως κάνει το πρώτο βήμα για τον ερχομό της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ένα βήμα πιο κοντά στο λανσάρισμα των μοντέλων της στην Ευρώπη η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων ΝΙΟ. Η φίρμα μέσω του twitter ανακοίνωσε πως στις 6 Μάϊου θα διοργανωθεί μια συνέντευξη Τύπου στο Όσλο της Νορβηγίας για να συζητηθεί η παρουσία της στην σκανδιναβική χώρα.

Η ΝΙΟ έχει ήδη μια μικρή παρουσία στην Ευρώπη μέσω του Κέντρου Σχεδιασμού που διατηρεί στο Μόναχο της Γερμανίας και του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης που κατέχει στην Οξφόρδη της Αγγλίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, η πρώτη αντιπροσωπεία της NIO θα ανοίξει στο Όσλο, με τον Marius Hayler, πρώην επικεφαλής της Land Rover στη Νορβηγία, να αναλαμβάνει πόσο διευθύνοντα συμβούλου, ενώ η εταιρεία φαίνεται πως ήδη αναζητά ανθρώπους να στελεχώσουν την επιχείρησή της στη χώρα.

Στις αρχές του Απριλίου, η NIO ανακοίνωσε πως η παραγωγή της ξεπέρασε τα 100.000 αυτοκίνητα. H γκάμα της αποτελείται από το ES8, ένα 7θέσιο SUV που εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, ένας σε κάθε άξονα, που του επιτρέπουν να κάνει το 0-100 σε 4,4 δλ. Οι μπαταρίες των 70 kWh σύμφωνα με τον κύκλο NEDC προσδίδουν αυτονομία 354 χλμ., ενώ υπάρχει και έκδοση με 500 χλμ. Η Nio προσφέρει ακόμα ένα μικρότερο SUV με όνομα ES6 και το EC6.