Η Ford ανακοίνωσε την επένδυση 500 εκ. δολαρίων στην εταιρεία Rivian, που ενδεχομένως να οδηγήσει στην παρουσίαση ενός νέου ηλεκτροκίνητου Pick-Up από την πρώτη.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η Ford θέλει να εκμεταλλευτεί την ευπροσάρμοστη πλατφόρμα για ηλεκτροκίνητα οχήματα που έχει εξελίξει η Rivian.

Επενδύσεις 1,2 δις δολ. για τη Rivian

Η Ford ανακοίνωσε την επένδυση 500 εκ. δολαρίων στην εταιρεία Rivian, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνεργασία της για την εξέλιξη των μελλοντικών –ηλεκτροκίνητων- οχημάτων της.

 
Σύμφωνα με τα όσα είχαμε δημοσιεύσει πρόσφατα, η εταιρεία Rivian έχει αποτελέσει πόλο έλξης για το ενδιαφέρον μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών και όχι μόνο, απόρροια των εξελίξεων που έχει να επιδείξει στον τομέα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων με την παρουσίαση μοντέλων όπως το SUV «R1S» αλλά και το Pick-Up «R1Τ».
Αρχικά, στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν οι φήμες πως οι εταιρείες Amazon και GM (General Motors) ενδιαφέρονταν για την αγορά μετοχών της Rivian Automotive LLC, μέσω μιας συμφωνίας που θα αύξανε την αξία της εν λόγω start-up επιχείρησης στα 1 – 2 δις δολάρια.
Τελικά η Amazon επιβεβαίωσε τις εν λόγω φήμες και επένδυσε κεφάλαια 700 εκ. ευρώ στη Rivian ωστόσο, τη θέση της General Motors (που τελικά αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις), πήρε ένας άλλος κολοσσός στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Ford.
Πιο συγκεκριμένα, η Ford ανακοίνωσε την επένδυση 500 εκ. δολαρίων στη Rivian με στόχο την εξέλιξη ενός νέου –μελλοντικού- αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος που θα βασίζεται στην –ευπροσάρμοστη- νέα πλατφόρμα (τύπους «skateboard») που έχει εξελίξει η Rivian.
Προς το παρόν, η Ford δεν έχει ανακοινώσει περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη συμφωνία και τα σχέδια της, στα οποία εμπλέκεται η Rivian ωστόσο, σε σχετικές του δηλώσεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Jim Hackett, ανέφερε πως η συνεργασία με τη Rivian συνδέεται με την πρόσφατη ανακοίνωση για επενδύσεις συνολικού ύψους 11 δις δολαρίων(!) για την εξέλιξη νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
Εξάλλου δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως η Ford έχει ήδη αποκαλύψει πως προτίθεται μέσα στο 2020 να παρουσιάσει ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο crossover μοντέλο με σαφείς επιρροές από τη Mustang ενώ θα προσθέσει και μια ηλεκτροκίνητη (ή υβριδική) έκδοση στη γκάμα του μεγάλου Pick-Up της, το F-150.
Αυτά φυσικά αφορούν στην αγορά των ΗΠΑ καθώς, σε ότι αφορά στην ΕΕ και στα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα της Ford, στην πρόσφατη εκδήλωση «Go Further», η εταιρεία αποκάλυψε επίσημα που προγραμματίζει το λανσάρισμα μιας –αμιγώς- ηλεκτροκίνητης έκδοσης του Transit Van μέσα στο 2021, χωρίς να παραβλέπουμε τη νέα «Plug-in-Hybrid» έκδοση του Transit Custom προς το τέλος του 2019..