Οι νέες –ηλεκτροκίνητες- εκδόσεις του Renault Kangoo είναι πλέον σε θέση να προσφέρουν αυξημένη κατά 50% αυτονομία έως και στα 270 χλμ.

Παράλληλα, το βελτιωμένο σύστημα φόρτισης τους διασφαλίζει μειωμένους χρόνους ακινητοποίησης του οχήματος μεταξύ των δρομολογίων του.

Τέλος, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τους διάφορους τύπους ειδικών υπερκατασκευών που η Renault προσφέρει όπως οι εκδόσεις με ψυκτικό θάλαμο…

… ή εκδόσεις καμπίνας – σασί με ενσωματωμένη ανατρεπόμενη καρότσα για τον κλάδο των κατασκευών.

Επίσημη πρεμιέρα για το Kangoo Z.E.

Η Renault ανακοίνωσε την έναρξη των πωλήσεων των νέων –ηλεκτροκίνητων- εκδόσεων «Ζ.Ε.» του Kangoo που μεταξύ άλλων έχουν να επιδείξουν αυτονομία έως και 270 χλμ. για μεικτό κύκλο κίνησης.

 
Από τον Ιανουάριου του τρέχοντος έτους, όταν και πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη παρουσίαση τους, οι αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις «Z.E.» (Zero Emissions) του Renault Kangoo κέρδισαν τις εντυπώσεις με την αποδοτικότητα τους καθώς, μεταξύ άλλων ο νέος ηλεκτροκινητήρας και οι αποδοτικότερες συστοιχίες μπαταριών τους, διασφαλίζουν αυτονομία έως και 270 χλμ. από τα 170 χλμ. που προσέφερε η προηγούμενη γενιά του μοντέλου.
Παράλληλα, το νέο σύστημα φόρτισης του γαλλικού Vanette, διασφαλίζει ακόμη ταχύτερους χρόνους φόρτισης της μπαταρίας του και χαρακτηριστικά αξίζει να αναφέρουμε μια φόρτιση μόλις μιας ώρας (π.χ. κατά το μεσημεριανό διάλλειμα), επαρκεί για την κάλυψη 35 χλμ. επιπλέον.
 
Αναβαθμισμένος ηλεκτροκινητήρας και συστοιχίες μπαταριών
Η απαιτούμενη ενέργεια για την κίνηση του νέου Renault Kangoo Z.E. αποθηκεύεται σε νέες μπαταρίες ιόντων λιθίου «Ζ.Ε. 33» με χωρητικότητα 33kWh ενώ την ίδια στιγμή, ο ηλεκτροκινητήρας «Renault R60» που έχει εξελιχθεί εξ ολοκλήρου από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, αποδίδει ισχύ 60 ίππων καθώς και μέγιστη ροπή 225 Nm.
Πληροφοριακά, αναφέρουμε πως ο εν λόγω κινητήρας είναι σε θέση να επιταχύνει το νέο Renault Kangoo Z.E. από στάση στα 100χλμ./ώρα σε 22,6 δλ. (0-80χλμ./ώρα σε 5,2 – 12,4 δλ.) ενώ η μέγιστη τελική ταχύτητα του οχήματος ανέρχεται στα 130 χλμ./ώρα.
 
Πολλαπλές εκδόσεις αμαξώματος και διάφοροι τύποι εξειδικευμένων υπερκατασκευών
Όπως είναι φυσικό, το Renault Kangoo θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με κανονικό ή μακρύ (Maxi) μεταξόνιο (μήκος 2,7 – 3,1μ.) με το μήκος του αμαξώματος να διαμορφώνεται αντίστοιχα από τα 4,3 – 4,67μ.
Σε ότι αφορά στον χώρο φόρτωσης, το μήκος του κυμαίνεται από τα 1,73 – 2,11μ. που με την αναδίπλωση του διαχωριστικού της καμπίνας και του καθίσματος του συνοδηγού, αυξάνεται έως και στα 2,50 – 2,90μ. Τέλος, ο ωφέλιμος όγκος της καρότσας για το γαλλικό Vanette κυμαίνεται από τα 3,0 (3,5) έως στα 4,0 (4,6) κ.μ.
Παράλληλα, η Renault Pro+ παρουσίασε και αρκετές ειδικές υπερκατασκευές για τη γκάμα των εκδόσεων καμπίνας – σασί (C+C) του Kangoo που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους, ανατρεπόμενες καρότσες κ.ο.κ.