Βλέπετε την κινεζική έκδοση του ES8.

Επίσημο: Από τον Ιούλιο στην Ευρώπη η Nio

2.997 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/5/2021
 

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Nio, ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την έλευση της στην Ευρώπη, ξεκινώντας μάλιστα τις πωλήσεις των μοντέλων της από τον προσεχή Ιούλιο! Δείτε το πλάνο που έχει καταρτίσει αρχικά για την «Γηραιά Ήπειρο».

Η κινεζική μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων Nio έχει εδώ και αρκετό καιρό γνωστοποιήσει την απόφασή της να μπει στην ευρωπαϊκή αγορά, ωστόσο πλέον το κάνει πράξη. Όπως επίσημα ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου, από τον προσεχή Ιούλιο το SUV, ES8 θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία στη Νορβηγία, η οποία θα είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα προσφέρει τα προϊόντα της.
 
Το ES8, που πωλείται στην Κίνα από το 2018, πρόκειται για ένα ηλεκτρικό επταθέσιο SUV, με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) και συνδυασμένη ισχύ περίπου στους 650 ίππους. Η αυτονομία του κυμαίνεται κοντά στα 500 χιλιόμετρα. Μάλιστα η Nio υπογράμμισε πως οι τιμές θα επιβεβαιωθούν τους επόμενους μήνες, πριν από τις παραδόσεις των πελατών που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο του 2021. Το ES8 θα ακολουθηθεί στην Ευρώπη το 2022 από το σεντάν ET7. Η ισχύς των δύο μοντέλων είναι παρόμοια, ωστόσο όταν το ET7 εξοπλίζεται με το μεγάλο πακέτο μπαταρίας η αυτονομία του φτάνει στα 1.000 χιλιόμετρα περίπου.
 
Αναφορικά με τη συντήρηση και την εν γένει υποστήριξη των μοντέλων της, η Nio σκοπεύει επίσης να αναπτύξει στην Ευρώπη αρχής γενομένης από τη Νορβηγία την υπηρεσία αντικατάστασης μπαταρίας «Power Swap». Σύμφωνα με τους ανθρώπους της μάρκας η υπηρεσία αυτή επιτρέπει την αυτόματη αντικατάσταση των μπαταριών οχημάτων εντός τριών λεπτών. Τέσσερις σταθμοί πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία φέτος, με αρκετούς ακόμη να ακολουθούν το 2022, δημιουργώντας ένα δίκτυο ανταλλαγής μπαταριών σε πέντε πόλεις της Νορβηγίας. Η Nio θα κατασκευάσει επίσης ένα δίκτυο ταχυφορτιστών στη Νορβηγία και θα προσφέρει στους πελάτες την εγκατάσταση μιας συσκευής οικιακής φόρτισης κατά παραγγελία.
 
Το ευρωπαϊκό επιχειρηματικό μοντέλο της Nio θα επικεντρωθεί στο ίδιο σύστημα «online-to-offline» (O2O) που χρησιμοποιεί στην Κίνα. Οι πελάτες μπορούν να κάνουν παραγγελίες μέσω μιας αποκλειστικής εφαρμογής, ενώ τα φυσικά καταστήματα «Nio House» θα προσφέρουν στη μάρκα απτή παρουσία στην εκάστοτε αγορά. Το πρώτο από αυτά τα καταστήματα θα ανοίξει στην «καρδιά» του Όσλο το καλοκαίρι, ενώ ακόμα τέσσερα θα ακολουθήσουν το 2022.
 
Μελλοντικά η Nio θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Η Γερμανία φαντάζει το φαβορί για να γίνει η δεύτερη χώρα, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο είναι με τη σειρά του μέσα στις σκέψεις των ανθρώπων της μάρκας.