Οι εξαγωγές από το εργοστάσιό της στα περίχωρα της Σαγκάης θα ξεκινήσουν αργότερα αυτό το μήνα.

Έρχονται Ευρώπη τα «κινέζικα» Tesla Model 3

3.367 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/10/2020
 

Τις εξαγωγές του σεντάν Model 3 από την Κίνα ανακοίνωσε η Tesla, προκειμένου να το προμηθεύσει στους ευρωπαίους πελάτες της.

Η Tesla ετοιμάζει το νέο της εργοστάσιο στη Γερμανία, μέσω του οποίου θα μπει για τα καλά στις αγορές των ευρωπαϊκών χωρών, ωστόσο μέχρι να είναι έτοιμο προς χρήση η αμερικανική εταιρεία πήρε την απόφαση να ξεκινήσει να εξάγει το σεντάν Model 3 από την Κίνα, με σκοπό να το προμηθεύσει στους ευρωπαίους πελάτες της.
 
Όπως έγινε γνωστό οι εξαγωγές από το εργοστάσιό της στα περίχωρα της Σαγκάης θα ξεκινήσουν αργότερα αυτό το μήνα και οι μονάδες που θα βρεθούν στη «Γηραιά Ήπειρο» θα διατεθούν σε περισσότερες από 10 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ελβετίας.
 
Με αυτό τον τρόπο οι κινεζικές εξαγωγές θα βοηθήσουν την Tesla να διατηρήσει τον εφοδιασμό των οχημάτων της στην Ευρώπη, έως ότου το νέο εργοστάσιό του στο Gruenheide, κοντά στο Βερολίνο, ξεκινήσει την παραγωγή το επόμενο καλοκαίρι. Θυμίζουμε πως το εργοστάσιο θα κατασκευάσει αρχικά τα Model 3 και Model Y.
 
Η Tesla πούλησε 45.531 αυτοκίνητα στην Ευρώπη τους πρώτους οκτώ μήνες του 2020, ποσοστό κατά 19% κάτω σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με την έρευνα αγοράς της JATO Dynamics, ωστόσο πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η πανδημία του κορωνοϊού.
 
Κλείνοντας να σημειωθεί πως το Model 3 από το εργοστάσιο της Κίνας, το πρώτο εργοστάσιο της μάρκας εκτός των ΗΠΑ, θα εξαχθεί επίσης στη Σιγκαπούρη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.