Έρχονται ήπια υβριδικές εκδόσεις για το νέο Peugeot 308

2.723 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/4/2021
 

Mπορεί η Peugeot να μην ετοιμάζει μια υψηλών επιδόσεων έκδοση για το νέο 308, ωστόσο θέλει να λανσάρει νέες ήπια υβριδικές εκδόσεις για το νέας γενιάς μικρομεσαίο αλλά και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.


To νέας γενιάς Peugeot 308 θα προσφερθεί αρχικά σε δύο Plug-in υβριδικές εκδόσεις αλλά και με μοτέρ βενζίνης και diesel, ωστόσο αργότερα, η γαλλική φίρμα σχεδιάζει να ενισχύσει την γκάμα του μοντέλου και με άλλα κινητήρια σύνολα. Συγκεκριμένα, η Peugeot σκοπεύει να προσφέρει ήπια υβριδικές εκδόσεις αλλά και ένα αμιγώς ηλεκτρικό 308.

Ο διευθυντής στον τομέα Προϊόντων της Peugeot, κ.Jerome Micheron, δήλωσε σχετικά: «Θέλουμε να προσφέρουμε την δύναμη της επιλογής στον πελάτη γιατί η αγορά εξελίσσεται τόσο γρήγορα, αλλά θέλουμε να έχουμε τις σωστές απαντήσεις. Λανσάρουμε το νέο 308 με βενζίνη και diesel, αλλά έχουμε κάνει ένα χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα λανσάρουμε ήπια υβριδικά σύνολα, ενώ έχουμε επίσης και πλάνο για μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση για το 308». Το ηλεκτρικό Peugoet 308 θα δανειστεί πιθανότατα το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο του ομίλου για μικρά αυτοκίνητα με απόδοση 136 άλογα και 260 Nm ροπής.

Αντίθετα, το νέο Peugeot 308 δεν θα προσφερθεί σε PSE (Peugeot Sport Engineered) έκδοση υψηλών επιδόσεων, γιατί η μάρκα δεν πιστεύει πως τέτοια αυτοκίνητα δεν θα σημειώσουν υψηλές πωλήσεις. Ο Micheron δήλωσε σχετικά: «Eίμαστε σε συζητήσεις αλλά η αγορά συρρικνώνεται πολύ. Εξετάζουμε κάποιες επιλογές για εκδόσεις PSE αλλά σήμερα δεν βλέπουμε πως μπορούμε να έχουμε υψηλές πωλήσεις με έναν πανίσχυρο κινητήρα, αν δει κανείς τις εκπομπές ρύπων και τους περιορισμούς».

Ο Micheron ξεκαθάρισε πάντως πως η Peugeot ετοιμάζει μια PSE έκδοση για ένα νέο μοντέλο της γκάμας, ώστε να τοποθετηθεί δίπλα στο νέο 508. Πληροφορίες σχετικά με το μοντέλο αυτό δεν υπάρχουν μέχρι αυτή την στιγμή.