Ετοιμάζει ηλεκτρικό SUV η Lotus

1.952 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/4/2021
 

Η Lotus φέρεται να εργάζεται πάνω στην κατασκευή ενός αμιγώς ηλεκτρικού SUV και ανεξάρτητα σχέδια έρχονται να μας δείξουν πως θα μπορούσε να μοιάζει το αυτοκίνητο της βρετανικής μάρκας.

Η Lotus αναμένεται να διαφοροποιηθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς υπό την ιδιοκτησία της Geely φαίνεται πως έχει πάρει την απόφαση από μία σπορ εξειδικευμένη μάρκα να μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο παίκτη της αγοράς αυτοκινήτου αυξάνοντας τη γκάμα των οχημάτων της, υιοθετώντας ταυτόχρονα την ηλεκτροκίνηση.
 
Σημαντικό μερίδιο στη νέα προσέγγιση της μάρκας θα αποτελέσουν τέσσερις νέες πλατφόρμες που ετοιμάζει, μία εκ των οποίων θα ονομάζεται «Evolution» και αναπτύσσεται στο Ηνωμένο Βασίλειο με την υποστήριξη ομάδων που εδρεύουν στην Κίνα, τη Σουηδία και τη Γερμανία. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η εν λόγω αρχιτεκτονική θα χρησιμεύσει ως ο θεμέλιος λίθος για μία σειρά από lifestyle οχήματα. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως ένα από αυτά θα είναι SUV.
 
Οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφορικά με τον εν λόγω μοντέλο είναι ελάχιστες, ωστόσο λέγεται πως ο σχεδιασμός του θα το καθιστά αμέσως αναγνωρίσιμο ως μοντέλο της Lotus. Όπως βλέπουμε στα ανεξάρτητα σχέδια που έκαναν την εμφάνισή τους οι σχεδιαστές έχουν δώσει στο μοντέλο μία ευρεία μάσκα, με μεγάλους πλευρικούς αεραγωγούς. Το εμπρόσθιο μέρος χαρακτηρίζεται από κάθετους LED προβολείς που διαιρούνται σε τρεις μονάδες. Ο συνδυασμός καμπύλων και δυναμικών γραμμών, ξεκινάει από μπροστά και φτάνει μέχρι πίσω όπου μια μπάρα LED περνά πάνω από τα λεπτά και οριζόντια τοποθετημένα φωτιστικά σώματα. Από κει και πέρα αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το ηλεκτρικό SUV διαθέτει «κρυφές» χειρολαβές.
 
Μέχρι να δούμε πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Lotus, νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 6 Ιουλίου η βρετανική μάρκα θα έχει αποκαλύψει την Emira, το μοντέλο που θα κλείσει την εποχή των θερμικών μοτέρ για την βρετανική φίρμα. Ίσως τότε υπάρξουν και περισσότερες πληροφορίες για το SUV.