Ψηφιακό σχέδιο για το πως θα μπορούσε να μοιάζει το ηλεκτρικό φορτηγάκι της VW.

Eτοιμάζει ηλεκτρικό pick-up η Volkswagen

2.864 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/4/2021
 

Η κατασκευή ενός ηλεκτρικού pick-up είναι μέσα στα πλάνα της Volkswagen και τα σχέδια αυτά μας δίνουν μια πρώτη γεύση για το πως θα μοιάζει ο ηλεκτρικός «αγρότης» της γερμανικής φίρμας.


Η Volkswagen επενδύει σημαντικά στην ηλεκτροκίνηση και έχει στόχο να αναπτύξει μια ευρεία γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι τα τέλη της δεκαετίας. Το μέλλον θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα καινούριο αμιγώς ηλεκτρικό pick-up και για αυτόν τον λόγο, το studio ΚDesign AG αποκάλυψε την πρότασή του για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Η σχεδίαση που υιοθετεί το ηλεκτρικό pick-up είναι φυσικά δάνειο από τα μοντέλα της ID γκάμας της Volkswagen. Τα φωτιστικά σώματα είναι πλατιά και φτάνουν μέχρι και πάνω από τους τροχούς, η γρίλια είναι λεπτή και ενώνει μεταξύ τους τα δύο φώτα έχοντας στο κέντρο της το έμβλημα της μάρκας, ενώ πιο χαμηλά βλέπουμε έναν σπορτίφ προφυλακτήρα και ένα μαρσπιέ από χρώμιο που ενισχύει την σκληραγωγημένη εμφάνιση του pick-up.

To πίσω μέρος είναι ενδιαφέρον καθώς βλέπουμε πως τα φωτιστικά σώματα ενώνονται μεταξύ τους, ένα χαρακτηριστικό που δεν είναι σύνηθες στα pick-up. H σχεδίαση του πίσω μέρους μοιάζει πολύ με το Atlas Tonak Concept που είχε παρουσιαστεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, αν και το πρωτότυπο ήταν πιο μεγάλο σε διαστάσεις.

Τους τελευταίους μήνες, ολοένα και περισσότερα στελέχη της Volkswagen αναφέρουν πως ένα ηλεκτρικό pick-up βρίσκεται στα πλάνα της φίρμας, αυτό σημαίνει λοιπόν πως θα πρέπει να κρατήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας τα σχέδια αυτά, γιατί είναι πολύ πιθανόν να τα δούμε να γίνονται πραγματικότητα.