Το σχέδιο είναι ανεξάρτητο της Jaguar και προέρχεται από την ιστοσελίδα autoexpress.

H J-Pace της Jaguar θα κοντράρει το Tesla Model X

2.271 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/12/2020
 

Η Jaguar ετοιμάζει το νέο της ηλεκτρικό SUV, την J-Pace, ο ερχομός της οποίας θα τη φέρει πάνω από την ήδη υπάρχουσα I-Pace στη γκάμα της μάρκας, ενώ παράλληλα οι Βρετανοί την προορίζουν για να μπει απέναντι από το Tesla Model X.


Πρόσφατα η Jaguar είδε τον Ralf Speth να παραδίδει τα ηνία της εταιρείας στον πρώην επικεφαλής της Renault, Theyry Bollore και σύμφωνα με τις πληροφορίες από το εξωτερικό ο νέος επικεφαλής έχει πολύ ψηλά στην ατζέντα του το εξηλεκτρισμό της μάρκας, με σκοπό να τη βάλει απέναντι από της Tesla και την Polestar.
 
Το πρώτο μοντέλο που αναμένεται να αποτελέσει την απόδειξη σε αυτή τη στρατηγική της βρετανικής μάρκας θα είναι το ηλεκτρικό SUV, η J-Pace. Οι λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο μοντέλο εξακολουθούν να είναι λίγες, ωστόσο γνωρίζουμε πως θα βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική MLA που θα υποστηρίξει την επόμενη γενιά Jaguar XJ και Range Rover. Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει αυτοκίνητα με κινητήρες καύσης, Plug-In υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά, αλλά όπως προαναφέραμε η J-Pace θα είναι ηλεκτρικό μοντέλο.

Η παραγωγή της J-Pace θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο στην πόλη Castle Bromwich, καθότι η εν λόγω εγκατάσταση έχει λάβει τις απαραίτητες τροποποιήσεις προκειμένου να υποστηρίξει την κατασκευή όλων των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Jaguar.  
 
Για να είναι ανταγωνιστική απέναντι από το Tesla Model X, η J-Pace θα πρέπει να έχει στη φαρέτρα της αυτονομία που θα φτάνει περίπου τα 480 χιλιόμετρα, τη στιγμή που η πλατφόρμα MLA λέγεται ότι είναι ικανή να υποστηρίζει μπαταρίες έως και 100kWh. Ωστόσο δε θα πρέπει να θεωρείται απίθανό το σενάριο να προσφερθούν μικρότερες επιλογές μπαταρίας για να μειωθεί και η αρχική τιμή του μοντέλου.
 
Επίσημες εικόνες για την J-Pace δεν έχουν υπάρξει, όμως τα ανεξάρτητα σχέδια που δημοσιεύονται σε βρετανικά μέσα προσφέρουν μία πρώτη ιδέα του τι πρέπει να περιμένουμε. Το στυλ στο σχεδιασμό θα είναι παρόμοιο με αυτό της I-Pace, ενώ το προφίλ μοιάζει να είναι εμπνευσμένο από τη μεγαλύτερη F-Pace. Από κει και πέρα, οι λεπτοί προβολείς LED θα χαρακτηρίζουν το εμπρόσθιο μέρος, ενώ LED φώτα θα υπάρχουν και στο πίσω.
 
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει γνωστό πότε ακριβώς προορίζει η Jaguar να αποκαλύψει το νέο της ηλεκτρικό SUV.