Προ των πυλών το ηλεκτρικό Ford F-150 (+video)

1.868 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/5/2021
 

Ένα από τα πιο μοσχοπουλημένα μοντέλα του πλανήτη, το F-150 pick-up, θα λάβει σύντομα αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, όπως ανακοίνωσε η ίδια η Ford, η οποία δεν παρέλειψε μάλιστα να φτιάξει και ένα όμορφο video για να την καλωσορίσει.

Το όνομα Lightning θα αναβιώσει η Ford για την πρώτη ηλεκτρική έκδοση του F-150, του pick-up της μάρκας που σημειώνει υψηλότατες πωλήσεις στην Βόρεια Αμερική και όχι μόνο. Η Ford θέλει με την επερχόμενη αυτή ηλεκτρική έκδοση να μπει δυναμικά στην κατηγορία των ηλεκτρικών pick-up που τώρα αρχίζει να διαμορφώνεται από μοντέλα όπως το Tesla Cybertruck και το CMC Hummer.

Aυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε το έμβλημα «Lightning» πάνω στο F-150, καθώς η Ford το χρησιμοποίησε επίσης την δεκαετία του '90 για μια σειρά από υψηλών επιδόσεων εκδόσεις του F-150. Θα λέγαμε πως η Ford επιχειρεί να αναβιώσει το όνομα «Lightning» όπως έκανε με το «Mach» για την ηλεκτρική Mustang Mach E.  

Η Ford δεν έχει αποκαλύψει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού F-150, ωστόσο η φίρμα υπόσχεται πως θα προσφέρει μεγάλη ισχύ, θα είναι πρακτικό και δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από το «θερμικό» F-150.

Ο Jim Farley, ο CEO της Ford δήλωσε σχετικά: «Kάθε τόσο, ένα νέο όχημα έρχεται, διαταράσσει τις ισορροπίες και αλλάζει το παιχνίδι: το Model T, η Mustang, το Prius, το Model 3 και τώρα το F-150 Lightning. Το αγαπημένο όχημα της Αμερικής για σχεδόν μισό αιώνα γίνεται ηλεκτρικό. Το F-150 Lightning θα δίνει στο σπίτι σας ρεύμα όταν θα υπάρχει διακοπή και θα είναι πιο γρήγορο ακόμα και από το πρώτο F-150 Lightning με κινητήρα εσωτερικής καύσης ενώ θα βελτιώνεται συνεχώς με συνεχείς αναβαθμίσεις λογισμικού».