Η DAF Trucks παρουσιάζει μια πλήρη γκάμα φορτιστών, τόσο για τα LF Electric και CF Electric, όσο και για κάθε άλλο τύπο ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων.

Φορτιστές από την DAF Trucks

Μια πλήρη γκάμα φορτιστών ισχύος 20 - 360 kW λανσάρει η DAF Trucks, στους οποίους μπορούν να φορτίσουν τις μπαταρίες τους όλων των ειδών τα επαγγελματικά οχήματα.

 
Μια σειρά σταθμών φόρτισης για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών φορτηγών LF Electric και CF Electric, παρουσίασε πρόσφατα η DAF Trucks, με την ολλανδική εταιρεία - μέλος του ομίλου PACCAR, να τονίζει πως σε αυτούς μπορούν να συνδεθούν όλων των ειδών τα επαγγελματικά οχήματα, δίχως φυσικά να εξαιρούνται τα Van.
 
Η γκάμα των φορτιστών της DAF Trucks ξεκινάει από τα 20 kW και φτάνει μέχρι τα 360 kW, ενώ περιλαμβάνει και φορητούς φορτιστές ισχύος από 24 kW έως 40 kW. Αναλυτικότερα, οι φορτιστές –οι οποίοι φέρουν την υπογραφή της PACCAR- στις εκδόσεις από τα 20 kW έως τα 50 kW, προορίζονται για τα μεμονωμένα ηλεκτρικά φορτηγά, που έχουν σχεδιαστεί ώστε να λειτουργούν όλη μέρα κατόπιν μιας ολονύκτιας (ή απογευματινής) φόρτισης των μπαταριών τους.
 
Από την άλλη, οι ταχυφορτιστές ισχύος 120 kW και 180 kW έχουν κατασκευαστεί κυρίως για τους μεγαλύτερους στόλους ηλεκτρικών φορτηγών, τα οποία πραγματοποιούν καθημερινά πολλαπλά δρομολόγια σε μία ή και περισσότερες βάρδιες. Ειδικά ο ισχυρότερος φορτιστής των 180 kW, είναι σε θέση να «γεμίσει» τις μπαταρίες των περισσότερων ηλεκτρικών φορτηγών σε λιγότερο από τρεις ώρες. Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται η μονάδα των 350 kW, η οποία μπορεί είτε να φορτίσει τις μπαταρίες ενός φορτηγού σε λιγότερο από δύο ώρες, είτε να δεχθεί ταυτόχρονα δύο ηλεκτρικά οχήματα. Όσον αφορά στους κινητούς φορτιστές, αυτοί είναι ιδανικοί για συνεργεία ή για εταιρείες οδικής βοήθειας.
 
Σημειώνεται, πως η DAF και οι συνεργάτες της αναλαμβάνουν την ενσωμάτωση στα ηλεκτρικά φορτηγά του απαραίτητου hardware φόρτισης και του software δικτύου, προκειμένου αυτά να «επικοινωνούν» με τους φορτιστές. Επιπλέον, όπου απαιτείται, οι συνεργάτες της εταιρείας θα διεξάγουν αξιολογήσεις τοποθεσιών, ενεργειακή μοντελοποίηση και μηχανική στις εγκαταστάσεις των πελατών. Οι υποψήφιοι αγοραστές των φορτιστών της PACCAR, μπορούν να τους αποκτήσουν μέσω των αντιπροσώπων της DAF, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως οι εν λόγω σταθμοί φόρτισης συνοδεύονται από διετή εργοστασιακή εγγύηση.