Η χρήση θα είναι δωρεάν προς όλους.

Η Lidl Ελλάς τοποθετεί φορτιστές για ηλεκτρικά!

2.254 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/6/2020
 

Την εγκατάσταση του πρώτου σταθμού φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα στα καταστήματά της στην Ελλάδα ανακοίνωσε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ, Lidl, με ένα δεύτερο σημείο φόρτισης να ακολουθεί μέχρι το τέλος του έτους. Η χρήση θα είναι ελεύθερη για όλους χωρίς κανένα κόστος!


Η ηλεκτροκίνηση είναι ένας από τους αναπτυσσόμενους τομείς, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό η αλυσίδα σούπερ μάρκετ, Lidl η οποία δραστηριοποιείται και στη χώρα μας μέσω της Lidl Ελλάς, ανακοίνωσε την εγκατάσταση του πρώτου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε ένα από τα καταστήματά της.
 
Ο πρώτος σταθμός πράσινης φόρτισης με ηλεκτρική ενέργεια, βρίσκεται στο νέο κατάστημα στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής. Όπως αναφέρει η εταιρεία, η πρόσβαση στον σταθμό φόρτισης είναι ελεύθερη για όλους, πελάτες και μη, οι οποίοι θα μπορούν να φορτίζουν δωρεάν το όχημά τους κατά τις ώρες λειτουργίας του καταστήματος. Η ισχύς του συγκεκριμένου σταθμού (22kW) επιτρέπει την φόρτιση ενός μόνο οχήματος τη φορά, ενώ βασίζεται σε έναν έξυπνο συνδυασμό σημείων φόρτισης ΑC και DC, με 2 λειτουργίες CCS και CHAdeMo.
 
Μέχρι το τέλος του έτους η Lidl Ελλάς προγραμματίζει την εγκατάσταση ενός επιπλέον σταθμού φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στον Πειραιά, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ανάπτυξη και τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης.
 
«Η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος αποτελεί προτεραιότητα για εμάς και η εγκατάσταση σταθμών πράσινης ενέργειας στα καταστήματά μας είναι μία από τις ενέργειές μας προς αυτήν την κατεύθυνση», αναφέρει σχετικά ο Ιάκωβος Ανδρεανίδης, Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς.