H συγκεκριμένη EQC αποτελεί προϊόν εργασίας 40 εκπαιδευόμενων τεχνικών.

Η Mercedes δημιούργησε μία see-through EQC

1.798 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/10/2020
 

Μία see-through Mercedes EQC δημιούργησαν εκπαιδευόμενοι τεχνικοί της γερμανικής μάρκας δείχνοντας μας με αυτό τον τρόπο πως είναι δομημένο το αμιγώς ηλεκτρικό SUV!


Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Mercedes στην ενημέρωσή της, η συγκεκριμένη EQC αποτελεί προϊόν εργασίας 40 εκπαιδευόμενων τεχνικών, οι οποίοι δούλεψαν περισσότερες από 36 ώρες για να υλοποιηθεί το τελικό αποτέλεσμα. Στην ουσία αυτό που βλέπουμε είναι μία κανονική Mercedes EQC από την οποία αφαιρέθηκαν ή κόπηκαν συγκεκριμένα σημεία του αμαξώματος προκειμένου να εμφανίσουν τα βασικά στοιχεία του ηλεκτρικού συστήματος μέσω του οποίου κινείται το χωρίς ρύπους SUV.
 
Εκτός από τις πολλές ώρες εργασίας, χρειάστηκαν επίσης οκτώ διαφορετικοί δίσκοι για κόψουν τα διάφορα σημεία στο αμάξωμα, ενώ μετά από αυτό τα κομμένα άκρα έπρεπε να λειανθούν. Παράλληλα χρειάστηκαν άλλες 50 περίπου ώρες για να βαφτεί και να γυαλιστεί το υπόλοιπο σώμα.
 
Όμως η δουλειά δεν τελειώνει εκεί. Η εν λόγω EQC διαθέτει περίπου 15 μέτρα ταινίας LED, που εκτείνεται σε όλο το μήκος του αυτοκινήτου, επισημαίνοντας τον τρόπο φόρτισης και αποφόρτισης της μπαταρίας. Μάλιστα ιδιαίτερες δυσκολίες παρουσιάστηκαν στα σημεία που έπρεπε να συνδυαστούν παραπάνω από ένα χρώμα LED για να διαχωρίζονται κάποια επί μέρους κομμάτια.
 
Κλείνοντας ειδική διαμόρφωση υπήρξε και στο εσωτερικό, στις οθόνες του οποίου προβάλλονται επεξηγηματικές εικόνες και βίντεο.