Η NORATEX μπαίνει δυναμικά στην αγορά των φορτιστών/ταχυφορτιστών

H νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης μόλις ξεκίνησε και η NORATEX ABEE έρχεται να υπερκαλύψει τις ανάγκες φόρτισης με τη μεγάλη γκάμα φορτιστών και ταχυφορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που διαθέτει.

 
Όσο εξαπλώνονται και εξελίσσονται τα ηλεκτρικά οχήματα, τόσο αυξάνονται και οι  απαιτήσεις που προκύπτουν από τις ανάγκες φόρτισης των μπαταριών τους. Τις υψηλές αυτές απαιτήσεις, ώστε η φόρτιση ενός ηλεκτρικού οχήματος από σημείο προβληματισμού για του οδηγούς να γίνει σημείο υπεροχής και απαλλαγής από το άγχος της αυτονομίας, έρχεται να καλύψει η NORATEX ABEE.  

Η δυναμικά αναπτυσσόμενη ελληνική εταιρεία NORATEX ABEE, που από το 1975 δραστηριοποιείται στην εμπορία και διάθεση βιομηχανικού ηλεκτρολογικού υλικού και έχει βραβευτεί για μεγάλα έργα (ειδικά στον τομέα του «έξυπνου» οδοφωτισμού),  μπαίνει δυναμικά και στην ηλεκτροκίνηση με τη διάθεση μιας μεγάλης γκάμας φορτιστών και ταχυφορτιστών οχημάτων, εναλλασσόμενου (AC) & συνεχούς (DC) ρεύματος.  Η ΝΟRATEX ΑΒΕΕ διαθέτοντας  (πλέον της γνώσης και της εμπειρίας χρόνων) όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, προσφέρει ολοκληρωμένα συστήματα φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναλαμβάνοντας μια συνολική λύση με πλήρη εγκατάσταση των φορτιστών, των απαιτούμενων καλωδιώσεων και των ηλεκτρικών πινάκων

Ταχυφορτιστές οχημάτων συνεχούς ρεύματος DC
Οι φορτιστές NRP30-180KW συνεχούς ρεύματος από 30KW DC έως 180KW DC είναι κατάλληλοι για ταχεία φόρτιση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, αλλά και λεωφορείων, από 300-1000V DC. Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι η απευθείας τροφοδότηση των μπαταριών των οχημάτων με καθαρή τάση DC σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα παρακάμπτοντας τον ενσωματωμένο φορτιστή AC του οχήματος. Για λόγους όγκου, κόστους και βάρους οι κατασκευαστές συνήθως χρησιμοποιούν μικρούς φορτιστές 7,5 – 11KW με αποτέλεσμα να καθυστερεί πολύ η φόρτιση ακόμη και αν υπάρχει διαθέσιμη πρίζα AC 22KW.
 
Smartpole Charger
Mια εταιρεία με την τεχνογνωσία και την εμπειρία στα έργα οδοφωτισμού, όπως η NORATEX AΒΕΕ, δε θα μπορούσε να μην προσφέρει σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε Ιστούς FRP, που είναι μια καινοτόμος απόκριση στη δυναμική ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Με σεβασμό του αστικού χώρου και πλήρη ασφάλεια, το Smartpole Charge προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα με πρώτο και κύριο το προφανές, ήτοι φόρτιση αυτοκινήτου και ταυτόχρονα φωτισμό, χωρίς μάλιστα την εγκατάσταση παραπάνω συσκευών.  Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα διαμόρφωσης πρόσθετων επιλογών, όπως ασύρματο internet (WI - Fl), αλλά και δυνατότητα γρήγορης και αποτελεσματικής επέκτασης του δικτύου φόρτισης χρησιμοποιώντας το υπάρχον ενεργειακό δίκτυο. Δεν απαιτείται πρόσθετη κατανομή ισχύος, παρέχει εύκολη εξυπηρέτηση με αυτόματη ηλεκτρονική ενεργοποίηση και απενεργοποίηση. Υποστηρίζει πρίζα type 2 και έχει έξοδο 3, 7 ή  22 Kw με ρεύμα φόρτισης  6-32 Α.
 
Σταθμοί φόρτισης INGETEAM

Με την εμπιστοσύνη μιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρίας με εμπειρία στα ηλεκτρονικά ισχύος -κατασκευάζει μεταξύ άλλων τροφοδοτικά ηλεκτρικών τραίνων και μετατροπείς ισχύος για ανεμογεννήτριες- η INGETEAM έχει εγκατεστημένους περισσότερους από 700 φορτιστές στην Ευρώπη σε κατοικίες, συνεργεία & εκθέσεις αυτοκινήτων, σταθμούς ανεφοδιασμού, δήμους, πολυκαταστήματα κ.α. Διαθέτει εγκρίσεις καταλληλότητας από αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Nissan & η Renault και προσφέρει μεγάλη ποικιλία φορτιστών κατάλληλους για οικιακή, επαγγελματική και δημόσια χρήση προσφέροντας λογισμικό υποστήριξης εταιρικού στόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων ή χρήσης μέσω χρονοχρέωσης.  

H  σειρά INGEREV® GARAGE Basic είναι ιδανική για εταιρείες και οικίες ούσα εξοπλισμένη με ένα καλώδιο σύνδεσης οχήματος, καθιστώντας τη φόρτιση απλή και βολική. Αυτός ο σταθμός φόρτισης  είναι διαθέσιμος σε εκδόσεις 7,4 kW και 22 kW και υποστηρίζει φόρτιση οχήματος Mode 3.  Έχει ενσωματωμένο καλώδιο 5 μέτρων Τύπου 1 ή Τύπου 2.

Η σειρά INGEREV FUSION είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις: FUSION Street για τοποθέτηση στο έδαφος και το Επίτοιχο FUSION για τοποθέτηση σε τοίχο. Αυτή η σειρά διπλού εξοπλισμού έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει όλες τις απαιτήσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς χώρους. Τα βασικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν τελευταίες γενιές προηγμένες λειτουργίες, όπως Dynamic Load Management 2.0 (DLM 2.0), Ethernet και Wifi επικοινωνίες και πρωτόκολλα OCPP. 

Το  INGEREV RAPID 50 (50KW DC/ 44KW AC) είναι ο ιδανικός πολύ γρήγορος φορτιστής για πρατήρια καυσίμων και στόλους με μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων. Είναι συμβατός με όλα τα τρέχοντα πρότυπα γρήγορης φόρτισης, CHAdeMO, CCS και Type 2 Mode 3 43 kW, καθιστώντας την ιδανική λύση για τη φόρτιση όλων των τύπων των ηλεκτρικών οχημάτων. Το Trigger INGEREV RAPID 50 προσφέρει τη δυνατότητα της ταυτόχρονης φόρτισης AC και DC, με δυναμική διαχείριση ισχύος μεταξύ των δύο υποδοχών και ακόμη και μεταξύ διαφόρων μονάδων RAPID στην ίδια εγκατάσταση.