Με κόστος από 91.900 ευρώ, η νέα EQV αποτελεί το premium πολυθέσιο όχημα της Mercedes-Benz…

… με βασικό γνώρισμα της το εντυπωσιακό επίπεδο άνεσης και ασφάλειας που προσφέρει.

Νέα EQV: Για «hi-end» υπηρεσίες μετακίνησης

Η EQV αποτελεί την ηλεκτροκίνητη έκδοση της V-Class και ουσιαστικά πρόκειται για το ηλεκτροκίνητο –premium- πολυθέσιο μοντέλ της γκάμας της Mercedes-Benz. Την ίδια στιγμή είναι το –μόλις- δεύτερο μοντέλο της νέας οικογένειας «EQ», μετά την «EQC» που λανσάρεται στην ελληνική αγορά.
Με βασικά της γνωρίσματα τον πολυτελή χαρακτήρα, την δυναμική σχεδίαση, το εργονομικό και ευμετάβλητο εσωτερικό διάκοσμο σε συνδυασμό με τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας και φυσικά, το νέο σύστημα πολυμέσων «MBUX», η EQV είναι σε θέση να προσφέρει κορυφαίες υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών και μάλιστα με μηδενικές εκπομπές ρύπων.
Το σύστημα «eATS» της EQV αποδίδει μέγιστη ισχύ 150kW (204hp) και ροπή 362Nm με την τελική ταχύτητα του οχήματος να ανέρχεται στα 140 χλμ./ώρα (προαιρετικά 160χλμ./ώρα). Η μέγιστη αυτονομία του οχήματος ανέρχεται στα 418χλμ. χάρη στη συστοιχία μπαταριών με ωφέλιμη χωρητικότητα 90kWh και αναλόγως του τρόπου φόρτισης της, (AC ή DC) απαιτούνται έως και 45 λεπτά περίπου για τη φόρτιση της στο 80%.
Στην ελληνική αγορά, η EQV είναι πλέον διαθέσιμη στις εκδόσεις Long ή Extra Long με μήκος αμαξώματος της τάξης των 5,14 ή 5,37μ. αντίστοιχα.