Η Volvo Trucks ξεκίνησε τις δοκιμές εξέλιξης ηλεκτροκίνητων φορτηγών για τον κατασκευαστικό κλάδο χρησιμοποιώντας δύο ειδικές εκδόσεις των FM (μπετονιέρα) και FMX.

Ηλεκτρικά φορτηγά και στον κατασκευαστικό κλάδο!

Σε συνεργασία με την εταιρεία «Swerock», η Volvo Trucks ξεκινά τις πιλοτικές δοκιμές χρήσης δύο αμιγώς ηλεκτροκίνητων βαρέων φορτηγών για τον κλάδο των κατασκευών.

 
Μέσα στον Οκτώβριο, η Volvo Trucks ανακοίνωσε πως ξεκινά τις πιλοτικές δοκιμές χρήσης δύο –πρωτοποριακών- ηλεκτροκίνητων φορτηγών που προορίζονται για χρήση στον, άκρως απαιτητικό, κλάδο των κατασκευών.
Μετά τις εκδόσεις βαρέων επαγγελματικών οχημάτων που ήδη προσφέρει για τον κλάδο των αστικών διανομών και της αποκομιδής απορριμμάτων, η εταιρεία ξεκινά τις δοκιμές εξέλιξης δύο –διαφορετικών- προτάσεων και για τον κατασκευαστικό κλάδο.
Σε σχετικές του δηλώσεις, ο αντιπρόεδρος του κλάδου για την ηλεκτροκίνηση της Volvo Trucks, κ. Jonas Odermalm, ανέφερε πως: «… Από τα φορτηγά που δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό κλάδο απαιτείται κυρίως η μέγιστη απόδοση του κινητήρα και φυσικά η ανθεκτικότητα τους, δεδομένων των ιδιαίτερα αντίξοων συνθηκών χρήσης με τις απαιτήσεις για τυχόν ηλεκτροκίνητες προτάσεις να μην μειώνονται στο ελάχιστο. Με το σκεπτικό αυτό, οι όποιες προτάσεις μας θα πρέπει να καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες για κορυφαία αποδοτικότητα ενώ την ίδια στιγμή θα παρέχουν και τα οφέλη που άπτονται της ηλεκτροκίνησης, όπως οι περιορισμένες εκπομπές ρύπων και θορύβου».
Στο πλαίσιο λοιπόν εξέλιξης των εν λόγω προτάσεων της, η Volvo Trucks θα συνεργαστεί με την εταιρεία «Swerock», θυγατρική του Ομίλου Peab που συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων του κλάδου των κατασκευών στη Σκανδιναβία δεδομένου ότι εκμεταλλεύεται συνολικά 360 λατομεία και 60 εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου.
Συγκεκριμένα η Swerock θα ενσωματώσει στον στόλο οχημάτων της ένα ηλεκτροκίνητο Volvo FM σε έκδοση μπετονιέρας και ένα Volvo FMX που θα χρησιμοποιηθεί σε διάφορα μεγάλα έργα υποδομών.