Όλες αυτές οι δοκιμές θα είναι υψίστης σημασίας για την μάρκα.

Ηλεκτρικά φορτηγά της Scania θα φορτίζουν εν κινήσει!

Δεκαπέντε οχήματα για να χρησιμοποιηθούν σε τρεις «ηλεκτρικούς»  μεγάλους αυτοκινητόδρομους θα δώσει η Scania, αρχής γενομένης από το επόμενο έτος.

 
Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τον υπουργείο Περιβάλλοντος της Γερμανίας και αφορούν τις δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν σε μια σειρά από μεγάλες οδικές αρτηρίες της χώρας. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες εργασίες στον A5 Autobahn σχετικά με την δημιουργία ηλεκτρικού δρόμου για 5 χιλιόμετρα, ενώ παρόμοιες υποδομές θα δημιουργηθούν στον αυτοκινητόδρομο Α1 το επόμενο έτος και στον επαρχιακό δρόμο B462 στις αρχές του 2020.

Τα 15 φορτηγά της Scania θα είναι εξοπλισμένα με ειδικούς συσσωρευτές κατασκευασμένους από την Siemens, ώστε να μπορούν να φορτίζονται εν κινήσει. Το πρώτο υβριδικό φορτηγό Scania R 450 θα παραδοθεί για τον A5  αυτοκινητόδρομο τον Μάιο του 2019. Όλες αυτές οι δοκιμές θα είναι υψίστης σημασίας για την μάρκα, αφού θα συλλέξει πολύτιμες πληροφορίες για την περαιτέρω  ανάπτυξη και βελτίωση των ηλεκτροκίνητων φορτηγών της σε τομείς όμως η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, η διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας κ.α

Ο Magnus Hoglund, επικεφαλής της Scania στον τομέα της Ανάπτυξης ηλεκτρικών δρόμων σημείωσε: « Aντίθετα με τα επιβατικά που παραμένουν ακίνητα πολλές ώρες, τα φορτηγά χρησιμοποιούνται για μεγάλη διάρκεια της ημέρας και αν σταματήσουν για να φορτιστούν, αυτό δεν είναι καλό για τις αποστολές τους. Οι ηλεκτρικοί δρόμοι είναι ένας λογικός και αποδοτικός τρόπος να φορτιστούν.»

Οι ηλεκτρικοί δρόμοι έχει αποδειχθεί από διάφορες έρευνες ότι αποτελούν έναν καλό εναλλακτικό τρόπο για να μειωθούν οι εκπομπές C02 που παράγονται από τα φορτηγά.