Ηλεκτρικό και τετρακίνητο το νέο Nissan Note

8.193 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/12/2020
 

Tη νέα αμιγώς ηλεκτρική και τετρακίνητη έκδοση για το νέο Note αποκάλυψε η Nissan. Πώς λειτουργεί το μοτέρ βενζίνης σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Πριν από περίπου ένα μήνα, η Nissan παρουσίασε το νέας γενιάς Note για την ιαπωνική αγορά και τώρα, η φίρμα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να αποκαλύψει την τετρακίνητη έκδοση του νέου της μοντέλου.

Αν και τα νέα αυτοκίνητα τείνουν να μεγαλώνουν σε διαστάσεις σε σχέση με τους προκατόχους τους, το νέο Note είναι 55 χιλιοστά μικρότερο σε μήκος σε σχέση με πριν ενώ το μεταξόνιό του έχει επίσης μικρύνει κατά 20 χιλιοστά.Την ίδια στιγμή, η Nissan υπόσχεται περισσότερους χώρους για τους πίσω επιβάτες λόγω της μετάβασης του μοντέλου στην νέα CMF-B πλατφόρμα της φίρμας.

Το Note e-Power AWD εξοπλίζεται με το εξελιγμένο e-Power σύστημα τετρακίνησης της εταιρείας που αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, έναν σε κάθε άξονα, πράγμα που προσφέρει καλύτερη πρόσφυση σε γλιστερές επιφάνειες, καλύτερη οδηγική συμπεριφορά και περισσότερη ιπποδύναμη σε σχέση με τις δικίνητες εκδόσεις.

Σε αντίθεση με την υβριδική έκδοση που περιλαμβάνει έναν 1.200άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα για την κίνηση των τροχών, το μοτέρ αυτό λειτουργεί σε αυτή την περίπτωση μόνο ως range-extender για την φόρτιση της μπαταρίας.

Οι τιμές του νέου Nissan Νοte ξεκινούν στην Ιαπωνία από 16.300 ευρώ στην υβριδική έκδοση αλλά το τετρακίνητο Note e-Power τιμάται από 18.000 ευρώ.