Η νέα γενιά του Ford Transit Custom θα είναι διαθέσιμη και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις…

… ενώ το ίδιο θα ισχύει και για τις επιβατικές της εκδόσεις «Tourneo Custom»…

… από το 2023, όταν και θα αρχίσει η κατασκευή τους στη γραμμή παραγωγής Ford Otosan (Τουρκία).

Ηλεκτρικό και το νέο Ford Transit Custom!

Η νέα γενιά του που θα αρχίσει να παράγεται από το 2023 θα περιλαμβάνει συμβατικές, ήπια υβριδικές, plug-in υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις!

 
Σύμφωνα με τα όσα η Ford έχει ανακοινώσει πρόσφατα και έχουμε δημοσιεύσει, το σύνολο της γκάμας των επαγγελματικών της οχημάτων θα είναι διαθέσιμο και σε εκδόσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων ως το 2024 ενώ, τα 2/3 των πωλήσεων της στον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων αναμένεται να αφορά σε αμιγώς ηλεκτροκίνητές ή Pllug-In υβριδικές εκδόσεις έως το 2030!
Με αυτό το δεδομένο αλλά και τη σημασία του Transit Custom στη γκάμα της Ford, με βάση τα όσα αναφέρει σχετικά ο πρόεδρος της Ford Ευρώπης, κ. Stuart Rowley: «… Το Transit Custom είναι το κόσμημα στην επαγγελματική μας γκάμα και το κλειδί στην προσπάθεια μας να αναπτύξουμε την εταιρεία στην κατηγορία αυτή, καθώς συνεχίζουμε να δημιουργούμε μια βιώσιμη, κερδοφόρα επιχείρηση στην Ευρώπη, ριζωμένη σε ένα ηλεκτρικό μέλλον», είναι φυσικό επόμενο, η νέα γενιά του Μεσαίου Van της εταιρείας να προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.
Τόσο η νέα γενιά του Ford Transit Custom, όσο και οι επιβατικές του εκδόσεις, Tourneo Custom, θα αρχίσουν να παράγονται μέσα στο 2023, από τη γραμμή παραγωγής της Ford Otosan στην Τουρκία. Εκτός των συμβατικών (πετρελαιοκίνητων), των ήπια υβριδικών (mHEV) και των υβριδικών (PHEV) εκδόσεων, θα διατίθενται και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, όπως θα ισχύσει και για το μεγαλύτερο «e-Transit», το οποίου το λανσάρισμα θα προηγηθεί κατά ένα έτος (2023).
Καταλήγοντας, αξίζει να σημειώσουμε πως κατά τη διάρκεια του 2020, η Ford εμφάνισε για 6η συνεχόμενη χρονιά τις υψηλότερες πωλήσεις  επαγγελματικών οχημάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ διατηρείται στην κορυφή και στο ξεκίνημα του 2021.