Το πρωτότυπο «CitE» πραγματοποίησε την Παγκόσμια Πρεμιέρα του στην πρόσφατη 67η ΙΑΑ 2018.

Hλεκτροκίνητες οι μελλοντικές μεταφορές

Στην πρόσφατη 67η ΙΑΑ 2018, η MAN Truck & Bus παρουσίασε ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο φορτηγό αστικών διανομών που ενσωματώνει πολλαπλές καινοτομίες που το καθιστούν ιδανικό για τις αστικές διανομές. Ας το ανακαλύψουμε…

 
Ή ηλεκτροκίνηση σε ότι αφορά στον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων είναι σαφές πως θα αποτελέσει το επίκεντρο του τομέα Έρευνας & Εξέλιξης των διεθνών κατασκευαστριών εταιρειών, με τα πρώτα δείγματα να έχουν ήδη παρουσιαστεί.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της MAN Truck & Bus που στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων του Ανοβέρου (ΙΑΑ 2018), παρουσίασε τόσο το ελαφρύ επαγγελματικό «MAN eTGE» όσο και ένα πλήρως ηλεκτροκινούμενο βαρύ φορτηγό, το «MAN eTGM», προσφέροντας δηλαδή λύσεις για τις αστικές μεταφορές προϊόντων με προτάσεις μεικτού βάρους από 3,0 – 26t.
Ωστόσο, τις εντυπώσεις έκλεψε όπως ήταν φυσικό η παγκόσμια πρεμιέρα ενός νέου πρωτότυπου φορτηγού με την ονομασία «CitE» που διακρίνεται για το χαμηλό δάπεδο της καμπίνας του, καθώς και τις πολλαπλές καινοτόμες τεχνολογίες που ενσωματώνει σε όλους τους τομείς.
Το εν λόγω πρωτότυπο όχημα είναι μεικτού βάρους 15t. ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως οι διαδικασίες εξέλιξης του διήρκεσαν μόλις 18 μήνες. Όπως ήταν… αναμενόμενο είναι πλήρως ηλεκτροκίνητο ενώ, η αυτονομία του ανέρχεται στα 100 χλμ., γεγονός που το καθιστά ιδανικό για μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών.