Η πρώτη εικόνα του ηλεκτρικού αυτοκινήτου του Ερντογάν διέρρευσε στο διαδίκτυο.

Αυτή είναι η πρώτη εικόνα από το εσωτερικό του μοντέλου.

Στιγμιότυπο από το teaser video που αναρτήθηκε στο twitter.

Ανυπόστατες φήμες θέλουν το αυτοκίνητο του Ερντογάν να μοιάζει πολύ με το πρωτότυπο Pininfarina K350 που είχε παρουσιαστεί παλαιότερα.

Ιδού το αυτοκίνητο του Ερντογάν

6.474 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/12/2019
 

Οι πρώτες εικόνες του αυτοκινήτου της Τουρκίας διέρρευσαν λίγες ώρες πριν το επίσημο ντεμπούτο του μοντέλου, το οποίο θα δοκιμάσει δημόσια ο Ταγίπ Ερντογάν διασχίζοντας τη γέφυρα της Σμύρνης.

Με κάθε επισημότητα και παρουσία του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα γίνει αργότερα μέσα στην ημέρα η παρουσίαση του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου που θα κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην γείτονα χώρα. Πρόκειται για ένα μικρομεσαίο SUV, τη σχεδίαση του οποίου υπογράφει ο οίκος Pininifarina αν και η ιδέα, η κατασκευή, τα μηχανικά μέρη και το αρχικό σχήμα είναι δουλειά Τούρκων μηχανικών.

Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να παράγει έως 175.000 οχήματα ετησίως στο πλαίσιο του σχεδίου της για την κατασκευή ηλεκτροκίνητων οχημάτων που αναμένεται να προσεκλκύσει επενδύσεις 22 δισ. λιρών (3,7 δισ. δολαρίων) σε βάθος 13 ετών. Μάλιστα, η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει δεσμευτεί για την αγορά 30.000 αυτοκινήτων έως το 2035 για να δώσει την απαραίτητη ώθηση στο εγχείρημα.

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού Επιστήμης, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, κ. Φαρούκ Οζλού, τα σχέδια περιλαμβάνουν τη δημιουργία πέντε διαφορετικών μοντέλων του «αυτοκινήτου του Ερντογάν», όπως αποκαλείται από τον Τύπο.

Όσον αφορά στο τεχνικό σκέλος, το μόνο που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι η πλήρης φόρτιση των μπαταριών θα επιτυγχάνεται σε 10 ώρες μέσω οικιακού δικτύου ή εντός 30 λεπτών με ταχυφορτιστή. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του group, Gurcan Karakas, το μοντέλο θα ενσωματώσει μια νέα, προηγμένη τεχνολογία πλοήγησης με επαυξημένη πραγματικότητα, που έχει εξελιχθεί από μια τοπική startup εταιρεία.

Η κοινοπραξία, που ονομάζεται Turkey΄s Automobile Initiative Group (TOGG), συστήθηκε στα μέσα του 2018 από πέντε βιομηχανικούς ομίλους: τον όμιλο Anadolu, τον BMC, τον όμιλο Kok, τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας Turkcell και τη Zorlu Holding, μητρική της εταιρίας κατασκευής τηλεοράσεων Vestel.

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια