Αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση «Z.E.» αναμένεται να διαθέτει και η νέα γενιά του Renault Kangoo που θα λανσαριστεί μέσα στο 2021.

Κορυφαία στην ΕΕ η Renault στα ηλεκτροκίνητα!

Η Renault έχει καταφέρει να αυξήσει κατά 80% τις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων της σε σχέση με το 11μηνο του 2019 ενώ και το Kangoo Z.E. είναι το κορυφαίο e-Van της αγοράς!

 
Με τις συνολικές πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων της να ανέρχονται στις 95.985 μονάδες κατά τη διάρκεια του διαστήματος Ιανουαρίου – Νοεμβρίου του 2020, η Renault είναι με διαφορά η πιο επιτυχημένη εμπορική εταιρεία στην πανευρωπαϊκή αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων, αυξάνοντας μάλιστα κατά 80% τις επιδόσεις της σε σχέση με το 11μηνο του 2019.
Την ίδια στιγμή, το Renault Kangoo Z.E. (Zero Emissions), η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του γαλλικού Vanette, είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις ηλεκτρικό ελαφρύ επαγγελματικό στην ΕΕ με 8.498 μονάδες ενώ, συνολικά 57.595 ηλεκτρικά Kangoo έχουν διατεθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο από το 2010, όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως, παρά την πανδημία και τους σχετικούς περιορισμούς που έχει επιφέρει, οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων έχουν αυξηθεί κατά 70% - 80% στις κυριότερες / μεγαλύτερες αγορές της ΕΕ ενώ με τη συμπλήρωση του 11μηνου του 2020, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα κατέχουν πλέον ποσοστό της τάξης του 5% περίπου, επί του συνόλου..Τέλος, σε ότι αφορά στη γκάμα των ηλεκτροκίνητων ελαφρών της Renault, εκτός της έκδοσης Z.E. της νέας γενιάς του Kangoo, περιλαμβάνει επίσης σε διάφορες αγορές το Zoe Z.E. Van αλλά και το Master Z.E.