Το νέο «eActros» θα αρχίσει να παράγεται από τη Mercedes-Benz Trucks στις αρχές του 2021 ενώ…

… το αμέσως επόμενο ηλεκτροκίνητο βαρύ φορτηγό που θα λανσάρει θα είναι το «eEconic» από το 2022.

Ξεκινά η παραγωγή του eActros από το 2021!

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε πως η γραμμή παραγωγής στο Worth είναι σε σχεδόν έτοιμη για να ξεκινήσει την κατασκευή του ηλεκτροκίνητου φορτηγού από το νέο έτος ενώ θα ακολουθήσει το eEconic.

 
Το φθινόπωρο του 2016, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθέσεως Επαγγελματικών Οχημάτων «ΙΑΑ», η Mercedes-Benz παρουσίασε επίσημα νέα νέο πρωτότυπο βαρύ επαγγελματικό όχημα ενώ λίγο αργότερα, στις αρχές του 2018, η αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του Actros με την ονομασία «eActros» παρουσιάστηκε επίσημα σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα στο φθινόπωρο του ίδιου έτους, ξεκίνησαν οι πιλοτικές δοκιμές εξέλιξης του μοντέλου μέσω της χρήσης του σε στόλους οχημάτων διαφόρων μεγάλων εταιρειών ενώ, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις, η έναρξη της παραγωγής του νέου αυτού μοντέλου, τοποθετείται χρονικά στις αρχές του 2021.
Το eActros θα προσφέρεται σε εκδόσεις με μεικτό βάρος 18 – 25t. και εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 125 kW (περίπου 170 ίπποι) έκαστος με μέγιστη ροπή της τάξης των 485 Nm αντίστοιχα.
Σύμφωνα πάντα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση από τη Mercedes-Benz Trucks, το αμέσως επόμενο –αμιγώς ηλεκτροκίνητο- βαρύ επαγγελματικό όχημα που η εταιρεία θα αρχίσει να παράγει θα είναι το «eEconic», η κατασκευή του οποίου (επίσης από το Worth) θα ξεκινήσει μέσα στο 2022.