Η νέα SF90 Spider.

Η νέα SF90 Spider με το πακέτο Assetto Fiorano.

Με 1.000 ίππους η νέα Ferrari SF90 Spider

7.451 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/11/2020
 

Η Ferrari, όπως αναμένονταν, προχώρησε στην παρουσίαση της νέας SF90 Spider, η οποία πλέον αποτελεί και επίσημα την κάμπριο εκδοχή της SF90 Stradale, όντας παράλληλα το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο Spider που προσθέτει στη γκάμα της η ιταλική μάρκα.


Ξεκινώντας από το σύστημα κίνησης, η Ferrari δεν επεφύλασσε κάποια έκπληξη προσφέροντας στην νέα έκδοση Spider, το plug-in υβριδικό σύστημα της SF90 Stradale. Ως εκ τούτου το «ανοιχτό» μοντέλο παίρνει ισχύ από έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 4,0 λίτρων απόδοσης 780 ίππων και 800 Nm ροπής συνδυασμένο με δύο ηλεκτρικά μοτέρ μπροστά και άλλο ένα πίσω απόδοσης 220 ίππων (και τα τρία μαζί) που προσφέρουν  συνδυαστική δύναμη μαζί με τον βενζινοκινητήρα της τάξης των 1.000 ίππων και των 800 Νm ροπής. 
 
Η κίνηση κατευθύνεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων. Αναφορικά με τις επιδόσεις η ιταλική φίρμα αναφέρει πως το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 2,5 δευτερόλεπτα, ενώ το 0-200 χλμ./ώρα σε 7 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 340 χλμ./ώρα.
 
Η νέα SF90 Spider είναι κατά 100 κιλά πιο βαριά από την SF90 Stradale, λόγω των απαραίτητων ενισχύσεων πλαισίου και του μηχανισμού της σκληρής οροφής, με το βάρος της να ορίζεται στα 1.670 κιλά. Από κει και πέρα η Ferrari λέει πως για την κατασκευή της SF90 Spider προχώρησε σε κάποιες ακόμα αλλαγές όπως τη μεταφορά της καμπίνας προς τα εμπρός, τη μείωση της οροφής κατά 20 χιλιοστά, την δημιουργία λεπτότερων κολόνων μπροστά και την τοποθέτηση του παρμπρίζ ελαφρώς πιο ψηλά.
 
Το εσωτερικό παραμένει το ίδιο με την SF90 Stradale και περιλαμβάνει τη γιγάντια 16 ιντσών οθόνη υψηλής ευκρίνειας αλλά και το τελευταίας τεχνολογίας Ηead-up Display. Ακόμα, συναντάμε cockpit εμπευσμένο από την F1, πολυλειτουργικό τιμόνι που φέρει πάνω του τα μπουτόν για τα 4 οδηγικά modes (eDrive, Hybrid, Performance και Qualify) κ.α
 
Κλείνοντας να αναφέρουμε πως η Ferrari προσφέρει το προαιρετικό πακέτο Assetto Fiorano το οποίο βελτιστοποιεί με επιπλέον ελαφρύτερα εξαρτήματα τις επιδόσεις του μοντέλου και ενδείκνυται για αυτούς που θέλουν να πετύχουν καλύτερες επιδόσεις στην πίστα.