Το μοντέλο παραγωγής του ID Space Vizzion προγραμματίζεται να φτάσει το 2023.

Με 700 χλμ. αυτονομία το VW ID Space Vizzion;

5.562 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/11/2020
 

Με αυτονομία που θα αγγίζει ακόμα και τα 700 χιλιόμετρα αναμένεται να φτάσει στις αγορές το ID Space Vizzion της Volkswagen, έχοντας στη «φαρέτρα» του πολύ σημαντικό όπλο έναντι των άλλων ηλεκτρικών.


Η αύξηση της αυτονομίας των ηλεκτρικών μοντέλων αποτελεί ίσως το βασικότερο τομέα πάνω στον οποίο πρέπει να εργαστούν οι εταιρείες προκειμένου να αφαιρέσουν από τους ενδιαφερόμενους πελάτες τους τον βραχνά της συχνής φόρτισης. Σύμφωνα με αναφορές των ξένων Μέσων η Volkswagen κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και αναμένεται να δείξει τη βελτίωσή της στο συγκεκριμένο τομέα μέσω του ID Space Vizzion.
 
Η γερμανική μάρκα πριν από περίπου ένα έτος, παρουσίασε το ηλεκτρικό πρωτότυπο αναφέροντας πως η αυτονομία του άγγιζε τα 560 χιλιόμετρα. Ωστόσο σημερινές αναφορές από ξένα Μέσα υπογραμμίζουν πως όταν παρουσιαστεί το μοντέλο παραγωγής το 2023 η αυτονομία θα φτάνει κοντά στα 700 χιλιόμετρα, χαρακτηριστικό που θα το κάνει να ξεχωρίσει από πολλά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.
 
Από κει και πέρα να θυμίσουμε πως το ID Space Vizzion πρόκειται ουσιαστικά για ένα μοντέρνο station wagon που έχει, σύμφωνα με την εταιρεία, συντελεστή οπισθέλκουσας μόνο 0,24 cd. Φυσικά και αυτό έχει ως βάση του την ΜΕΒ πλατφόρμα.
 
Η προδιαγραφές απόδοσης δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί, αλλά το πρωτότυπο στο πίσω μέρος λάμβανε ένα ηλεκτρικό μοτέρ 275 ίππων που έδινε ισχύ στους πίσω τροχούς ενώ παράλληλα η μάρκα είχε πει πως το μοντέλο θα μπορούσε να λάβει και δεύτερο ηλεκτρικό κινητήρα στον εμπρός άξονα, αυξάνοντας την συνολική ισχύ στα 355 άλογα. Η τετρακίνητη έκδοση θα μπορούσε να κάνει το 0-96χλμ./ώρα σε 5 δευτερόλεπτα με ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μέγιστη ταχύτητα τα 175 χλμ./ώρα. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 82 kWh.
 
Όπως προαναφέραμε το μοντέλο παραγωγής του ID Space Vizzion προγραμματίζεται να φτάσει το 2023.