Η Mercedes EQA.

Η Mercedes EQΒ.

Με λιγοστό καμουφλάζ οι Mercedes EQA και EQB (+vids)

3.022 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/1/2021
 

Κατάσκοποι εντόπισαν τις επερχόμενες αμιγώς ηλεκτρικές Mercedes EQA και EQB, καταγράφοντας αμφότερα τα μοντέλα με λιγοστό καμουφλάζ σε σχέση με όσα δοκιμαστικά αυτοκίνητα είχαμε δει μέχρι σήμερα.


Η Mercedes προχωρά την εξέλιξη των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων και μετά την EQC η κατηγορία των ηλεκτρικών SUV/crossover αναμένεται να υποδεχτεί τις ηλεκτρικές εκδόσεις των GLA και GLB, δηλαδή τις Mercedes EQA και EQB. Μέχρι στιγμής η γερμανική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για την αποκάλυψη κάποιας εκ των δύο, ωστόσο μέχρι τότε έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις δύο χωρίς ρύπους Mercedes σε ισάριθμα κατασκοπευτικά βίντεο.
 
Το πρώτο προέρχεται από την WalkoARTvideos που εντόπισε και κατέγραψε την EQA, ενώ το κανάλι CarSpyMedia κατάφερε να εντοπίσει την EQB σε μια δοκιμαστική διαδρομή στην πίστα του Nurburgring.
 
Είναι γεγονός πως το δίδυμο των ηλεκτρικών crossover μοιράζονται πολλά πράγματα από άποψη σχεδιασμού. Νέοι προβολείς μπροστά αλλά και πίσω φώτα, καθώς και παρόμοιες κλειστές γρίλιες όπως αυτή που έχουμε δει στην Mercedes EQC αναμένεται να βρούμε και στα δύο μικρότερα μοντέλα. Στο εσωτερικό οι EQA και EQB θα αποκτήσουν παρόμοια εικόνα με τις GLA και GLB, συνδυάζοντας παράλληλα όλα τα στοιχεία και τις τεχνολογίες που διαθέτουν τα ηλεκτρικά μοντέλα.
 
Από άποψη ισχύος δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες ωστόσο η φημολογία αναφέρει πως στη βάση τους οι EQA και EQB θα έχουν 204 ίππους στη διάθεση του οδηγού. Ανεβαίνοντας ωστόσο τα κλιμάκια της ισχύος θα μπορεί κανείς να βρει 272 ή και στους 340 ίππους στις AMG εκδόσεις.
 
Λόγω της πανδημίας κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, πότε θα αποκαλυφθούν τα δύο μοντέλα αφού όλα παραμένουν ρευστά. Ωστόσο αναφορικά με την EQA που φαίνεται να έχει το προβάδισμα έναντι της EQB, το ντεμπούτο της αναμένεται περίπου το πρώτο εξάμηνο του 2021.  
 
Δείτε τα βίντεο