Η μελλοντική νέα γενιά του Mercedes-Benz eSprinter θα προσφέρει σημαντικά περισσότερα οφέλη στον ιδιοκτήτη της…

… χάρη σε μια νέα πλατφόρμα με την ονομασία «Electric Versatility Platform» στην οποία θα βασίζεται.

Μεταξύ άλλων, το μελλοντικό eSprinter θα διατίθεται σε πολλαπλές διαφορετικές εκδόσεις αμαξώματος, κάτι που μέχρι πρότινος ήταν δυνατό μόνο στις συμβατικές εκδόσεις του μοντέλου.

Νέα πλατφόρμα για την επόμενη γενιά του eSprinter (+vid)

Με στόχο να αναβαθμίσει σημαντικά την επόμενη γενιά του eSprinter αλλά και γενικότερα τα ηλεκτροκίνητα ελαφρά επαγγελματικά της, η Mercedes-Benz επενδύει 350 εκ. ευρώ στην εξέλιξη μιας νέα «e-drive» πλατφόρμας.

 
Με στόχο την επιτάχυνση των εξελίξεων αναφορικά με τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας των ελαφρών επαγγελματικών της οχημάτων, δίνοντας παράλληλα έμφαση στη διασφάλιση της μέγιστης αξιοπιστίας, της ποιότητας αλλά και της διατήρησης του Συνολικού Κόστους Ιδιοκτησίας των εκπροσώπων της στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο, η Mercedes-Benz Vans εξέλιξε μια νέα πλαταφόρμα (δάπεδο) για την κατηγορία των Μεγάλων Vans της, με την ονομασία «Electric Versatility Platform».
Η εν λόγω πλατφόρμα θα αποτελέσει τη βάση για τη νέα γενιά του eSprinter με βασικά της γνωρίσματα τα τρία διαφορετικά τμήματα της που διασφαλίζουν μέγιστη ευελιξία ως προς τη σχεδίαση και δομή διαφορετικών τύπων αμαξώματος.
Παράλληλα, θα είναι διαθέσιμες και τρεις συστοιχίες μπαταριών, γεγονός που θα επιτρέψει στο μελλοντικό eSprinter να δομηθεί σε εκδόσεις που μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμες μόνο στις εκδόσεις του με συμβατικούς –εσωτερικής καύσης- κινητήρες.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως η Mercedes-Benz θεωρεί πως τα οικολογικά και οικονομικά πλεονεκτήματα των ηλεκτροκίνητων ελαφρών επαγγελματικών θα τα καταστήσουν την βέλτιστη επιλογή για τους πελάτες της, σε όλες τις κατηγορίες, μέσα στα επόμενα χρόνια και για τον λόγο αυτό, επένδυσε συνολικά 350 εκ. ευρώ στην εξέλιξη της νέας αυτής πλατφόρμας. Επιπρόσθετα, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως η εταιρεία είναι στην παρούσα φάση ο ηγέτης στην πανευρωπαϊκή αγορά για τα ηλεκτροκίνητα Μεσαία & Μεγάλα Vans με μερίδιο άνω του 30% μέσω των eVito & eSprinter αντίστοιχα ενώ, προσεχώς αναμένεται να προσφέρει και τις σχετικές εκδόσεις eCitan για τη νέα γενιά του εν λόγω μοντέλου.
Περισσότερα για τις προοπτικές που ανοίγει στη μελλοντική νέα γενιά του eSprinter η πλατφόρμα «Electric Versatility Platform», μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί