Nέο Alpha Ace

11.906 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/12/2020
 

Μια νέα start-up εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο με όνομα Ace και σχεδίαση ρετρό.


Το νέο της αυτοκίνητο με το όνομα Ace αποκάλυψε η Αlpha Motor Corporation που έχει έδρα της Kαλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτή την στιγμή η εταιρεία ανακοινώνει πως έχει ανοίξει το βιβλίο παραγγελιών, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει ποια είναι η τιμή του αυτοκινήτου.

Το Ace είναι εμπνευσμένο από τα μικρά σπορ αυτοκίνητα της Γηραιάς Ηπείρου από την δεκαετία του 1960. Η σχεδίασή του μοντέλου είναι ρετρό, με τα φωτιστικά σώματα να είναι στρογγυλά και να θυμίζουν το πρώτο Ford Escort, oι θόλοι είναι ενισχυμένοι, ενώ οι επιφάνειες του αμαξώματος είναι μεγάλες, όπως στα περισσότερα αυτοκίνητα των περασμένων δεκαετιών. Η οροφή ωστόσο είναι αρκετά coupe και δίνει μια νότα φουτουρισμού στο αυτοκίνητο που δείχνει πως πρόκειται για μια μοντέρνα κατασκευή.

Το εσωτερικό είναι μινιμαλιστικό καθώς το μόνο μπουτόν που υπάρχει λειτουργεί για την έναρξη του κινητήριου συνόλου του αυτοκινήτου, το τιμόνι είναι διάκτινο χωρίς κουμπιά πάνω του, ενώ στη μέση της κονσόλας βρίσκεται μια οθόνη τάμπλετ για το σύστημα infotainment. Τέλος, η φίρμα ανακοινώνει πως τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι πολύ ποιοτικά και ότι έχει γίνει εκτενής χρήση δέρματος.

Σύμφωνα με τα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Ace θα μπορεί να κινείται ηλεκτρικά για 402 χιλιόμετρα, με τα 0-100χλμ./ώρα να γίνεται μέσα σε 6 δευτερόλεπτα. Η κίνηση θα μεταδίδεται μόνο στους πίσω τροχούς.

Η Alpha αναφέρει πως θα κατασκευάσει ακόμη ένα σεντάν και ένα crossover.