Όπως και το VW ID.3, το el-Born βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group.

Η καμπίνα του Cupra el-Born είναι τόσο μοντέρνα όσο και λειτουργική.

Nέο CUPRA el-Born

18.475 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/7/2020
 

H έκδοση παραγωγής του el-Born είναι πλέον γεγονός υπό την σκεπή της CUPRA και όχι της SEAT, όπως αρχικά αναμενόταν. Γνωρίστε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό CUPRA.


Η CUPRA παρουσίασε μόλις το el-Born, το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος, για να μπει σε μια συνεχώς διευρυνόμενη κατηγορία, αυτή των αμιγώς ηλεκτρικών hatchback.

Στην ουσία, το μοντέλο είναι η έκδοση παραγωγής του SEAT el-Born που έκανε ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019. Το CUPRA el-Born είναι σε μεγάλο βαθμό ίδιο με το πρωτότυπο αυτοκίνητο, καθώς οι μόνες διαφορές είναι η ελαφρώς μικρότερη απόσταση από το έδαφος, oι νέες 20άρες ζάντες αλουμινίου, οι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, η μεγαλύτερη πίσω αεροτομή και οι μεγαλύτερες ποδιές.

Όπως και το VW ID.3, το el-Born βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group και εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα και μια μπαταρία 82 kWh που του προσφέρει αυτονομία 500 χιλιομέτρων. Τόσο η ισχύς του κινητήρα όσο και η επίδοση του στο 0-100 δεν έχουν γνωστοποιηθεί, ωστόσο η SEAT ισχυριζόταν στο παρελθον πως η έκδοση παραγωγής του el-Born θα προσφέρει 204 άλογα και θα είναι σε θέση να  πετυχαίνει το 0-100 σε 7,5 δευτερόλεπτα.

Η καμπίνα του Cupra el-Born είναι τόσο μοντέρνα όσο και λειτουργική, με μια ψηφιακή οθόνη 10 ιντσών για το σύστημα να τοποθετείται στο κέντρο της κονσόλας. Το τιμόνι είναι τριάκινο και φέρει πάνω του πολλές λειτουργίες ενώ πίσω από αυτό διακρίνουμε έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Οι τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί αλλά πιθανότατα θα είναι κοντά σε αυτές του νέου CUPRA Leon, δηλαδή πάνω από 35.000 ευρώ.