Νέο Ford Explorer: Έτοιμο για την ελληνική ύπαιθρο (+vid)

8.196 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/10/2020
 

Η νέα ναυαρχίδα των SUV της Ford στην Ελλάδα, που ακούει στο όνομα Explorer, απέχει μία ανάσα από την ελληνική αγορά. Με αφορμή τον ερχομό του «εξερευνητή» της, λοιπόν, μας δίνει μια πολύ καλή πρώτη γεύση για τις ικανότητές του.


Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του AutoΤρίτη πληροφορηθήκατε πρώτοι για τον ερχομό του Plug-in υβριδικού Explorer στην ελληνική αγορά και πλέον η Ford ανακοίνωσε και επίσημα το επερχόμενο λανσάρισμα του μεγάλου SUV της. Παράλληλα, η αμερικανική εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει μία ενδιαφέρουσα συλλογή από βίντεο και εικόνες που δείχνει τις διαδρομές που μπορούν να ακολουθήσουν οι φίλοι της περιπέτειας, αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρει αυτό το macho SUV με πολλά στοιχεία πολυτέλειας.

Αρχικά, θυμίζουμε πως πρόκειται για ένα SUV μεγαλύτερο των 5 μέτρων σε μήκος και 2 μέτρων σε πλάτος που μπορεί να μεταφέρει έως και 2.274 λίτρα αποσκευών, ενώ προτάσσει ως βασικά του «όπλα» την macho σχεδίαση, τις επιδόσεις και την τρίτη σειρά καθισμάτων που το κάνουν να μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση έως και 7 άτομα στην καμπίνα.

Όσον αφορά στο κινητήριο σύνολό του, αυτό αποτελείται από τον V6 3,0 λίτρων EcoBoost κινητήρα απόδοσης 350 ίππων και έναν ηλεκτρικό μοτέρ 100 ίππων συνολικής απόδοσης 450 PS και 840 Νm ροπής μέσω συνεργασίας με το 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της μάρκας. Η ηλεκτρική αυτονομία των 40 χιλιομέτρων στηρίζεται στην 13,1 kWh μπαταρία λιθίου με την Ford να ανακοινώνει κατανάλωση καυσίμου μόλις 3,4 λτ./100 χλμ.. Σημειώστε ότι υπάρχει και σπορ ST έκδοση για το Explorer με πιο άγριο look και τον ίδιο κινητήρα εσωτερικής καύσης να αποδίδει 400 ίππους.

Το μοντέλο θα διατίθεται στην Ευρώπη στα εξοπλιστικά επίπεδα Platinum και ST-Line, ενώ σύντομα θα έρθει και στη χώρα μας. Koινό σημείο και στις δύο εκδόσεις θα είναι ο πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών, ωστόσο στην Platinum ο οδηγός θα έχει στην διάθεση του και μια 10,1 ιντσών οθόνη αφής για το σύστημα infotainment αντί της βασικής, μεγέθους 8 ιντσών.

Εν κατακλείδι, έχουμε μια κατασκευή με macho ντιζάιν που παραπέμπει σε καθαρά αμερικανικό μοντέλο αλλά θα μας έρθει στην Ευρώπη και την Ελλάδα, έχει θηριώδη ροπή (σ.σ. ό,τι πρέπει για να έλξει κανείς ένα σκάφος αρκετών μέτρων για παράδειγμα), άπλετους χώρους στην καμπίνα ως απόρροια των μεγάλων διαστάσεων και είναι εφοδιασμένο με τις νεότερες τεχνολογίες.

Ανάμεσα στους πρώτους Ευρωπαίους που τόλμησαν μία εκδρομή περιπέτειας με το νέο Ford Explorer ήταν ο Νορβηγός Daniel Westli με την οικογένειά του και ο Ιταλός ορειβάτης Andrea Schiavina. Ο Westli, η σύντροφός του Guro Friis και οι κόρες του Sarah και Wilma, φόρτωσαν τα ποδήλατα και τα καγιάκ τους σε ένα Ford Explorer και κατευθύνθηκαν προς το Canvas Hove στη γραφική, νότια ακτή της Νορβηγίας για ένα Σαββατοκύριακο περιπέτειας γεμάτο δράση. Ο Schiavina πήρε ένα Ford Explorer – μαζί με τον εξοπλισμό αναρρίχησης και το mountain bike του – για να εξερευνήσει το εντυπωσιακό όρος Latemar και την εμβληματική διαδρομή val Venegia στους Δολομίτες, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στη Βορειοανατολική Ιταλία. Δείτε το σχετικό βίντεο: