Μέσα στο προσεχές φθινόπωρο αναμένεται στους εμπόρους της Opel το νέο ηλεκτρικό Combo-e Life.

Σε έναν ταχυφορτιστή, οι μπαταρίες φτάνουν στο 80% της χωρητικότητάς τους σε 30 λεπτά.

Αυτονομία έως και 280 χλμ. με μία φόρτιση, υπόσχεται το νέο Opel Combo-e.

Ο χώρος αποσκευών είναι 597 λτ. για την έκδοση των 4,4 μ. και 850 λτ. για την XL των 4,75 μέτρων. Με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων φτάνει έως τα 2.693 λτ.

Πλούσιος ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας για οδηγό και επιβάτες, με την 8ιντση οθόνη αφής του συστήματος infotainment να κυριαρχεί.

Νέο ηλεκτρικό Opel Combo-e Life

Με δύο ή τρεις σειρές καθισμάτων και δύο μεταξόνια, το νέο ηλεκτρικό πολυμορφικό της Opel λανσάρεται σύντομα με μπαταρίες που φορτίζουν ακόμη και σε 30 λεπτά της ώρας!

 
Το νέο Combo-e Life αναμένεται στα καταστήματα των διανομέων της Opel φέτος το φθινόπωρο, με τη γερμανική εταιρεία να έχει λανσάρει ήδη τα Vivaro‑e και Combo-e, να ετοιμάζει το Movano-e και να έχει δεσμευτεί πως θα προσφέρει μία ηλεκτροκίνητη έκδοση σε κάθε επιβατικό και LCV μοντέλο της μέχρι το 2024.
Το νέο ηλεκτρικό όχημα δραστηριοτήτων ελεύθερου χρόνου (LAV) του Γερμανού κατασκευαστή, αποτελεί μία ελκυστική πρόταση και για τον κλάδο των ταξί. Προσφέρεται με μία ή δύο συρόμενες πλαϊνές πόρτες και διατίθεται με στάνταρ μήκος 4,4 m ή σε έκδοση XL 4,75 m, και στις δύο περιπτώσεις με πέντε ή επτά καθίσματα. Η μικρότερη, πενταθέσια έκδοση προσφέρει χώρο αποσκευών τουλάχιστον 597 λίτρων (850 λίτρα στη μεγαλύτερη έκδοση). Όταν αναδιπλώνονται τα πίσω καθίσματα, η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών της μικρής έκδοσης υπερτριπλασιάζεται στα 2.126 λίτρα, ενώ η αντίστοιχη τιμή στη μακριά έκδοση είναι 2.693 λίτρα. Επιπλέον επιλογή στον προαιρετικό εξοπλισμό μπορεί να είναι το κάθισμα συνοδηγού με δυνατότητα αναδίπλωσης ως το επίπεδο των πίσω καθισμάτων. Σε αυτή τη διάταξη επεκτείνεται το μήκος της επιφάνειας φόρτωσης, ώστε να μπορούν να μεταφέρονται μακριά αντικείμενα.
Ένα από τα εντυπωσιακότερα χαρακτηριστικά του οχήματος, είναι η προαιρετική, πανοραμική οροφή, η οποία καλύπτεται από το ηλεκτρικό σκιάδιο που ενεργοποιείται από έναν διακόπτη στην κονσόλα οροφής. Μάλιστα, όταν το Combo-e Life παραγγέλνεται με πανοραμική οροφή, διατίθεται με αποθηκευτικό χώρο οροφής που εκτείνεται στο κέντρο του οχήματος με φωτισμό LED στάνταρ. Σε αυτή τη διάταξη, το νέο μοντέλο προσφέρει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο 36 λίτρων που εκτείνεται πάνω από το ράφι στο χώρο αποσκευών.
Οι ιδιοκτήτες και των δύο εκδόσεων μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του στάνταρ πάγκου με διαιρούμενα 60/40 πίσω καθίσματα ή των τριών ατομικών καθισμάτων, που αναδιπλώνονται από το χώρο αποσκευών. Και στις δύο περιπτώσεις, το κάθε κάθισμα έχει τη δική του βάση παιδικού καθίσματος Isofix στάνταρ, επιτρέποντας την τοποθέτηση τριών παιδικών καθισμάτων, το ένα δίπλα στο άλλο. Δύο είναι οι επιλογές σε συστήματα infotainment, τα Multimedia Radio και Multimedia Navi Pro που διατίθενται με μία οθόνη αφής 8 ιντσών και είναι συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto.

Με ηλεκτροκινητήρα 136 hp και μπαταρίες 50 kWh

Υπεύθυνο για την κίνηση του νέου ηλεκτρικού μοντέλου της Opel, είναι το γνωστό μοτέρ ισχύος 100 kW (136 hp) και ροπής 260 Nm, που του επιτρέπει να επιταχύνει από 0 - 100 km/h σε 11,2 δευτερόλεπτα, ενώ η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 130 km/h. Ένα προηγμένο σύστημα ανατροφοδότησης πέδησης με δύο ρυθμίσεις επιλέξιμες από τον χρήστη, αυξάνει περαιτέρω την απόδοση.
Ο ηλεκτρικός κινητήρας παίρνει ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 50 kWh, που διαθέτει 216 κυψέλες και 18 modules και τοποθετείται κάτω από το πάτωμα, μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, ώστε να μην περιορίζει τη χρηστικότητα του χώρου φόρτωσης ή της καμπίνας επιβατών. Σε αυτή τη θέση, η μπαταρία χαμηλώνει και το κέντρο βάρους, το οποίο βελτιώνει την ευστάθεια του οχήματος στις στροφές και στους πλευρικούς ανέμους, ακόμα και όταν είναι πλήρως φορτωμένο.
Οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν σε επιτοίχιο φορτιστή (wall-box), ταχυφορτιστή, αλλά και σε οικιακή πρίζα. Χρησιμοποιώντας έναν δημόσιο σταθμό φόρτισης DC 100 kW, η φόρτιση της μπαταρίας στο 80% της χωρητικότητάς της διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Ανάλογα με τη χώρα και την υποδομή, το Combo-e διαθέτει έναν τριφασικό ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW ή ένα μονοφασικό 7,4 kW στον βασικό εξοπλισμό του. Ανάλογα με το στιλ οδήγησης και τις επικρατούσες συνθήκες, το νέο Combo-e μπορεί να καλύψει έως 280 χιλιόμετρα με μία φόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου (πρωτόκολλο δοκιμών WLTP).

Ασφάλεια, άνεση και υψηλή συνδεσιμότητα

Το νέο Opel Combo-e Life έχει ικανότητα ρυμούλκησης 750 kg (με φρένα), ενώ προαιρετικά διατίθεται με σύστημα ελέγχου ευστάθειας τρέιλερ (trailer stability control). Η γκάμα τεχνολογιών και συστημάτων υποστήριξης οδηγού περιλαμβάνει επίσης σύστημα ελέγχου καθόδου (hill descent control), σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (lane keep assist) και αναγνώρισης κόπωσης οδηγού (driver drowsiness alert), αναγνώριση οδικών σημάτων (traffic sign recognition), αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης (forward collision alert) με προστασία πεζού και αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (automatic emergency braking). 
Ιδιαίτερα χρήσιμη στο παρκάρισμα είναι η πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας (Panorama Rear View) που βελτιώνει την ορατότητα πίσω και στο πλάι. Οι ιδιοκτήτες που χρειάζονται  επιπλέον ελκτική πρόσφυση στη λάσπη, την άμμο ή το χιόνι μπορούν να αναβαθμίσουν το Combo-e Life τους με το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip.
Για την αναβάθμιση της πρακτικότητας του Combo-e Life, φροντίζουν οι υπηρεσίες «OpelConnect», «myOpel» app και η εφαρμογή «Free2Move Services» του Ομίλου PSA (LIVE δωρεάν για 36 μήνες μετά την ενεργοποίηση, στη συνέχεια, υπόκεινται σε χρεώσεις. Δεν διατίθεται προς το παρόν στην Ελλάδα).
Η λειτουργία «Charge My Car» της εφαρμογής «Free2Move» παρέχει πρόσβαση σε περισσότερα από 220.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη και συμπεριλαμβάνει και τη διαχείριση πληρωμής. Το «Free2Move» app κάνει μία προεπιλογή μεταξύ των διαθέσιμων επιλογών δημόσιας φόρτισης, με βάση την απόσταση του οχήματος από το σημείο φόρτισης, την ταχύτητα φόρτισης του σταθμού και την τρέχουσα τιμή φόρτισης. Το portfolio του «OpelConnect» περιλαμβάνει κλήσεις eCall (έκτακτης ανάγκης) και bCall (κλήση οδικής βοήθειας) μέχρι πολυάριθμες υπηρεσίες, όπως πληροφορίες για το όχημα και την κατάστασή του. Το LIVE Navigation παρέχει online πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο.