To Αicon Concept που παρουσιάστηκε πριν δύο χρόνια στην Φρανκφούρτη.

Νέο ηλεκτρικό σεντάν θέλουν στην Αudi

1.953 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/7/2020
 

Η Audi βρίσκεται στα αρχικά στάδια της κατασκευής ενός νέου σεντάν που θα τοποθετηθεί πάνω από το Α8 τόσο σε διαστάσεις όσο και σε τεχνολογία.


Πριν από περίπου ένα μήνα, η Audi λάνσαρε ένα νέο project κάτω από την ονομασία «Artemis» κάνοντας λόγο πως το σχέδιο αφορά την κατασκευή ενός νέου ηλεκτρικού μοντέλου που θα φέρει πάνω του μεγάλες καινοτομίες.

Παρά την δημοφιλία των SUV, οι πληροφορίες που έρχονται στο φως κάνουν λόγο πως θα πρόκειται για ένα μεγάλο και πολυτελές σεντάν που έχει αυτή την στιγμή την κωδική ονομασία Ε6. To μοντέλο παραγωγής θα είναι ένα 4θυρο σεντάν ή ένα 5θυρο liftback και η ονομασία του στην αγορά θα είναι πιθανότατα Α9 Ε-Τron. Aναφορές από την Γερμανία κάνουν λόγο πως θα έχει περίπου τις ίδιες διαστάσεις με το Α7 Sportback αλλά οι ανέσεις και οι χώροι που θα προσφέρει θα ξεπερνούν αυτούς του Α8.

Όπως αναφέραμε, το μοντέλο θα εξοπλίζεται με ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο αλλά θα έχει και πολλά συστήματα αυτόνομης οδήγησης, θα προσφέρει συνδεσιμότητα 5G αλλά θα μπορεί και να επικοινωνεί με άλλα οχήματα του οδικού δικτύου.

Το Α9 Ε-Τron λέγεται πως είναι ο διάδοχος του Aicon Concept που παρουσιάστηκε στην Έκθεση της Φρανκφούρτης το 2017. Το concept εκείνο είχε μεγαλύτερο μεταξόνιο από το Α8 αλλά τράβηξε τα βλέμματα για τους μυώδεις θόλους του και τις γιγάντιες 26 ιντσών ζάντες. Η ισχύς πήγαζε από 4 ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής απόδοσης 353 ίππων και 550 Νm ροπής.