Το μελλοντικό ηλεκτροκίνητο Pick-Up της Nikola Motors με την ονομασία «Badger» θα αρχίσει να παράγεται τελικά από τη GM προς το τέλος του 2022.

Nikola Badger με την «υπογραφή» της GM

Η General Motors ανακοίνωσε πως εξαγόρασε το 11% των μετοχών της Nikola και θα είναι αυτή που θα κατασκευάσει το μελλοντικό ηλεκτροκίνητο Pick-Up «Badger», αρχής γενόμενης από το 2022.

 
Ένα από τα πιο ενδιαφέρονται νέα –και ηλεκτροκίνητα- Pick-Up που αναμένονται σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το Nikola Badger, ένα όχημα που αναμένεται να παρουσιαστεί τόσο ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο όσο και σε έκδοση με «κυψέλες καυσίμου» (fuel cells). Μάλιστα οι προ-παραγγελίες του οχήματος που θα αρχίσει να κατασκευάζεται από το 2022, έχουν ήδη ξεκινήσει.
Ωστόσο, τα σημαντικά νέα για την εταιρεία Nikola Motors έρχονται από το… στρατόπεδο της GM καθώς η τελευταία ανακοίνωσε πρόσφατα πως υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά του 11% των μετοχών της πρώτης, συνολικού κόστους 2 δις δολαρίων.
Μέσω αυτής της συνεργασίας των δύο εταιρειών, η General Motors θα αναλάβει να κατασκευάσει το Badger με την παραγωγή του να υπολογίζεται πως θα ξεκινήσει προς το τέλος του 2022.
Η Nikola Motors αναμένεται να μειώσει σημαντικά το κόστος εξέλιξης και παραγωγής των μελλοντικών οχημάτων της, συμπεριλαμβανομένων και των βαρέων επαγγελματικών της οχημάτων, (μην παραβλέπουμε πως έχει ήδη συνάψει συμφωνία για την παραγωγή ενός ηλεκτροκίνητο φορτηγού, του TRE με την Iveco), ενώ θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει στα οχήματα της τόσο στο σύστημα μπαταριών «Ultium» όσο και την τεχνολογία «Hydrotec» (σχετικής με τις εφαρμογές fuel cells) της GM.
H Nikola Motors θα διατηρήσει την επωνυμία της και θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση και την πώληση των οχημάτων της, με την GM να αναλαμβάνει να τις προσφέρει συστοιχίες μπαταριών για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της (συμπεριλαμβανομένων και των βαρέων επαγγελματικών). Μάλιστα, μέσω αυτής της νέας συμφωνίας με τη GM, η Nikola Motors υπολογίζεται πως θα εξοικονομήσει κονδύλια άνω των 4 δις δολαρίων σε ότι αφορά στην εξέλιξη και παραγωγή μπαταριών και συστημάτων μετάδοσης της κίνησης για τα οχήματα της, μέσα στην επόμενη 10ετία!