Η ανανεωμένη Jaguar E-Pace ξεκινά στο Ηνωμένο Βασίλειο από 32.575 λίρες (περίπου 35.980 ευρώ).

Ντεμπούτο για την ανανεωμένη Jaguar E-Pace

5.002 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/10/2020
 

Το ντεμπούτο της έκανε η ανανεωμένη Jaguar E-Pace, η οποία έλαβε ένα φρεσκάρισμα στο εξωτερικό και περισσότερη τεχνολογία στο εσωτερικό.


Εξωτερικά η αλήθεια είναι πως οι αλλαγές που έχουν συμβεί δε λογίζονται μεγάλες. Η ανανεωμένη E-Pace διαθέτει μια πιο τολμηρή γρίλια που θυμίζει πλέγμα, ενώ ελαφρώς αυξημένοι σε μέγεθος και διακοσμημένοι με χρώμιο είναι οι αεραγωγοί στις γωνίες του προφυλακτήρα. Ολοκληρώνοντας με τις μικρές αλλαγές στο εξωτερικό να πούμε πως τα LED φώτα ημέρας διαθέτουν σχεδιασμό διπλού J.
 
Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι περισσότερες όπως και η τεχνολογία. Μία curved οθόνη αφής  11,4 ιντσών εκτείνεται πολύ χαμηλότερα από ό, τι πριν, ενώ φιλοξενεί πλέον το σύστημα ψυχαγωγίας Pivi Pro της Jaguar, το οποίο διαθέτει  πλήθος εφαρμογών όπως το Microsoft Outlook, το Apple CarPlay, το Android Auto και άλλα. Νέα σχεδίαση έχει λάβει ο επιλογέας ταχυτήτων, όπως και το τιμόνι. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών παραμένει προαιρετικός.
 
Από κει και πέρα η βρετανική μάρκα υπογραμμίζει πως μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού είναι ο καθρέπτης ClearSight που χρησιμοποιεί μία κάμερα ευρείας γωνίας στο πίσω μέρος και ένα νέο σύστημα φιλτραρίσματος καμπίνας.
 
Στα μηχανικά σύνολα και ξεκινώντας από τη βενζίνη, η Jaguar προσφέρει πέντε υβριδικές εκδόσεις, μία Plug-In και τέσσερις ήπια υβριδικές. Στην πρώτη ο 3κύλινδρος turbo 1,5 λίτρων κινητήρας συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και το αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων για να προσφέρει συνδυαστικά 309 άλογα. Το ίδιο μοτέρ προσφέρεται και στη βασική έκδοση (160 PS) αλλά σε ήπια υβριδική έκδοση. Οι άλλες τρεις εκδόσεις βενζίνης αφορούν τον ήπια υβριδικό 2λιτρο turbo κινητήρα (200, 249, 300 άλογα) που συνδυάζονται με το 9άρι αυτόματο κιβώτιο και 4κίνηση.
 
Τρεις εκδόσεις υπάρχουν στο πετρέλαιο, όλες βασισμένες στον 4κύλινδρο turbo κινητήρα 2,0 λίτρων. Στην πρώτη το μοτέρ προσφέρει 163 ίππους συνδυασμένο με εξάρι μηχανικό κιβώτιο και κίνηση μπροστά, ενώ οι άλλες δύο ήπια υβριδικές εκδόσεις χαρακτηρίζονται από 163 και 204 άλογα, τετρακίνηση και συνεργασία με το ενιάρι αυτόματο κιβώτιο.
 
Η ανανεωμένη Jaguar E-Pace ξεκινά στο Ηνωμένο Βασίλειο από 32.575 λίρες (περίπου 35.980 ευρώ).